Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotet mot superettadrömmen – VSK tappade och föll i Umeå

Simon Johanssons drömmål räckte inte för VSK.
Umeå FC vände och vann toppmötet efter en målrik andra halvlek.
Nu har VSK fem poäng upp till kvalplatsen.

Annons

Missa inte: Livesändning: Eftersnack och analyser från toppmötet Umeå–VSK

Karwan Safari i kamp med två UFC-spelare.

Det var, minst sagt, viktiga poäng som stod på spel under söndagseftermiddagen i Umeå. VSK Fotboll , med vind i seglen efter toppvärvningar och segern mot Nyköping senast, jagade toppkonkurrenten Umeå FC, som parkerade på kvalplatsen inför mötet.

Till en början var det hemmalaget UFC som styrde och ställde tillställningen – trots VSK:s övertag i bollinnehav. Topptrion med Simon Mårtensson, Alexis Bbakka och Felix Adjei hotade gång på gång offensivt och VSK hade stora problem med att kontrollera UFC-stjärnorna.

Allt eftersom halvleken gick letade sig VSK in i matchen, och när halvtidsvilan väntade hade bortalaget spelat upp sig, framför allt chansmässigt. Toppläget fick Filip Tronêt som dock avslutade för svagt i straffområdet.

Läs mer: VSK-stjärnan skadad i toppmötet – jättetalangen får debutera

Om den första halvleken var aningen statisk, och chansfattig, var den andra något helt annat. En total scenförändring med andra ord.

VSK öppnade starkt, men tvingades i den 57:e matchminuten byta ut toppspelaren Filip Tronêt på grund av fotskadan, som stört honom senaste tiden. In kom 17-årige jättelöftet Kevin Custovic, som fick göra sin debut i A-lagströjan.

En speciell händelse i toppmötet, som skulle växla upp tio minuter senare.

Då tog VSK ledningen efter ett drömanfall där Dennis Perssons magiska framspelning letade sig till Simon Johansson som lobbade över Yann Fillion i UFC-målet.

Men VSK-lyckan blev kortvarig.

Tre minuter senare revs Alexis Bbakka ner av Alexander Lundin och domaren pekade direkt på straffpunkten. Kvitterat, och en tung VSK-period, som skulle bli värre.

I slutet av matchen, i 83:e matchminuten, nickade nämligen Isaac Freitas Da Silva in 2-1 efter en vass soloaktion av Alexis Bbakka som lurade Dennis Persson på VSK:s vänsterkant.

Förlusten innebär att avståndet till Umeå FC nu ökar. Fem poäng skiljer lagen, samtidigt som UFC har en match mindre spelad. För VSK väntar nu speluppehåll till 20 augusti.

Umeå FC–VSK Fotboll 2–1 (0–0)

Mål: 0-1 (67) Simon Johansson, 1-1 (70) Dillan Ismail, 2-1 (83) Isaac Freitas Da Silva

Varningar: Zachary Sukunda (62)

Domare: Henrik Molin, Östersund

Publik: Ej tillgängligt

Så spelade VSK:

Målvakt: Alexander Lundin

Backlinje: Mathias Benker, Robin Blommé, Calle Svensson, Dennis Persson

Mittfält: Simon Johansson, Boris Ljevar (75), Fredrik Lundqvist

Anfall: Filip Tronêt (57), Karwan Safari, Alex de Carolis

Ersättare: Kevin Custovic (57), Jakob Eneroth (75)

Mer läsning

Annons