Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KLART: Danielson skriver på för VSK Fotboll – så här ser han på sin roll: "Jag vill göra de avgörande grejerna"

Frankemittfältaren Oscar Danielson har ryktats till VSK Fotboll senaste veckorna.
Nu är han personligt överens med klubben.
– Mitt mål är att ta en starttröja, säger han till Sporten.

Annons

Johan Mjällby, Oscar Danielsson.

20-årige Oscar Danielson spelade gångna säsongen i nykomlingen Franke – som åkte ur division 2. Mittfältaren gjorde alltså sin första säsong på division 2-nivå i år. Nästa år gör han med all sannolikhet sin första säsong i division 1 norra – med Grönvitt.

Danielson är överens med VSK om ett kontrakt. Det enda som återstår är att VSK ska komma överens med Franke om en lösning.

– Danielson är inte helt klar för VSK men vi är överens med honom. Vi har en bra dialog med Franke och nu ska vi bara komma fram till en lösning som är bra även för dem. Det är jag optimistisk om att vi kommer att göra, säger en av VSK Fotbolls sportsligt ansvariga Ado Sadzak.

Danielson fick tidigare ett kontraktsförslag av Skiljebo. Det var inte längre aktuellt när VSK hörde av sig.

LÄS MER: Bekräftar kontraktsförslag från Skiljebo – men vill till VSK: "Vore en stor möjlighet"

– Jag känner att VSK är ett bättre steg för mig att ta. Jag gillar tempot och det ska bli kul. Visst har det gått fort från division 3 till division 2 till division 1 men jag känner mig redo och motiverad av att VSK vill ha mig, säger Danielson.

VSK har under managern Johan Mjällby spelat ett 4–3–3-system.

Vilken roll ser du dig själv i?

– Om VSK fortsätter spela som under hösten med tre innermittfältare ser jag mig själv som en av de två mer offensiva mittfältarna. Jag tror att det är där jag skulle få ut mest av mitt spel. Jag gillar att utmana, har ett bra driv och tror att jag skulle få ut mest av min teknik i den positionen. Jag vill göra de mer avgörande grejerna. Jag hoppas kunna göra det.

SE OCKSÅ: Silly-TV: "Han är en av de bästa lokala spelarna som inte spelar i VSK Fotboll"

Danierlson har skrivit på ett 1+1-årskontrakt.

Hur gick förhandlingarna?

– Jag tränade med VSK i en vecka, och efter den sa Mjällby att han ville att jag skulle spela för VSK. Sedan hade jag möte med Ado (Sadzak, en av två sportsligt ansvariga) och "Lunkan" (Peter Lundqvist) och jag var väldigt nöjd med förslaget så jag tackade ja efter att ha funderat några dagar. Nu ska bara Franke och VSK komma överens, och det tror jag att de gör.

Vad är din målsättning kommande säsong?

– Jag strävar efter att ta en startplats. Jag ska göra allt jag kan för att lyckas med det.

VSK har träningsledigt under december månad.

Hur ska du spendera december?

– Jag ska träna jäkligt hårt. Jag känner att min kondition och löpstyrka är bra så det kanske är de övriga delarna jag kommer lägga extra tid på. Jag ska komma väl förberedd till januari.

Mer läsning

Annons