Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppades av tarmsjukdom – nu tränar VM-medaljören med VSK Fotboll: "Visste inte om jag behövde sluta"

Gentrit Citaku, som var med i det svenska U17-landslaget som tog brons i VM, kommer att provträna med VSK under veckan. Han ser det som en möjlighet att komma tillbaka på benen efter att tidigare ha drabbats av en tarmsjukdom.
– Jag har inte spelat fotboll på ett tag och ser det här som att börja om någonstans, säger Citaku.

Annons
Gentrit Citaku, som tog VM-brons med Sveriges U17-landslag 2013, provtränar med VSK

En av de svenska hjältarna som tog brons med landslaget i U17-VM 2013 provtränar med VSK. Gentrit Citaku är på besök hos klubben under veckan. Detta beror på att han sedan tidigare känner Tor-Arne Fredheim, VSK:s manager.

– Tor-Arne har haft koll på mig sedan hans tid i Norrköping och han tog kontakt med mig och frågade om jag var intresserad, vilket jag är. Vi kom överens om att jag ska vara med nu, känna på laget och staden och om jag trivs, säger Citaku till klubbens hemsida.

Mittfältaren tränade med VSK under tisdagen och kommer även att göra så på onsdag. Dessutom kommer han att vara på plats när VSK spelar hemma mot BK Forward på torsdag.

LÄS ÄVEN: LIVE-TV 21/6 18.50: Serieledande VSK Fotboll tar emot BK Forward – se matchen här

Citaku har tidigare representerat IFK Norrköping, IF Sylvia och IFK Värnamo. Under den senaste tiden har han det dock inte blivit så mycket fotboll för 22-åringen. Han har lidit av tarmsjukdomen Crohns.

– Jag har inte spelat fotboll på ett tag och ser det här som att börja om någonstans. Jag har inte fått träna på fyra månader. Vi visste inte vad det var eller om det var så allvarligt att jag behövde sluta med fotboll, säger Citaku. 

Nu får mittfältaren träna igen, och det gör han med VSK. Det glädjer Fredheim.

– Det är en spelartyp vi söker, en ytter som kan spela som 10:a och som skulle passa väl in i laget med sin stora potential.

– Vi har kört två pass i skogen i Norrköping innan han kom hit. Gentrit är en duktig fotbollsspelare som fått hela våren sinkad efter en tarmsjukdom. Han står utan kontrakt och utan klubb och det är en spelare jag följt genom åren.

Mer läsning

Annons