Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK:s U21 klara för Superettan Norra: "Det blir en jätteskillnad"

Västerås SK får göra sällskap med Superettanklubbarnas U21-lag i vår.
VSK har fått en plats i Superettan Norra då klubbarna inte lyckats fylla serien.
– Vi vill självklart vinna allt vi ställer upp i, men det är också en väldigt bra miljö för individuell utveckling, säger VSK:S tränare Leif Berg.

Annons

Under förra säsongen spelade VSK:s U21-lag i en regional serie, men sedan Superettanlagen inte kunnat fylla upp Folksam U-21 Superettan Norra får nu VSK chansen i serien.

Leif Berg kommer ha huvudansvaret för U21-laget, men några träningar kommer inte bedrivas. Truppen kommer istället bestå av spelare från A-laget och och U19, samt spelare från IK Franke.

– Det är en styrka att vi kan hjälpas åt i Västerås. Vi kan dessutom låna in spelare från andra lag till den här serien, så finns det någon talang man behöver titta på i match och vår miljö så finns den möjligheten, säger Leif Berg till VSK:s hemsida.

Han menar att det ska bli spännande och inspirerande att följa med på resan.

– Det är en bra matchmiljö. Vi vill självklart vinna allt vi ställer upp i, men det är också en väldigt bra miljö för individuell utveckling. Dels för att förbereda U19-killarna för A-lag och dessutom för A-lagskillar som varit skadade och behöver speltid. Det blir en jätteskillnad från förra året där det visserligen var några riktigt bra matcher samtidigt som det ibland hade varit bättre med ett vanligt träningspass rent ut sagt, säger Leif Berg.

Även IK Frankes Magnus Hellström är nöjda med samarbetet, och menar att det har gått spikrakt uppåt sedan Ado Sadzak och Peter Lundqvist kom in i bilden.

– Det är VSK man vill samarbeta med och vi är supernöjda att få göra det. Det här kommer bli jättebra matcher för våra killar. Att det sedan är Leffe som kommer leda laget känns väldigt bra, han har varit hos oss tidigare och känns som en av våra, säger Magnus Hellström.

IK Franske kommer bidra med fem spelare till varje match, och resterande platser ska fyllas ut av A-lagsspelare och U19-spelare från VSK.

Mer läsning

Annons