Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så går förhandlingarna mellan Safari och VSK – kontraktsförslag på bordet

Här är status i förhandlingarna mellan VSK och Karwan Safari.
Skyttekungen har fått ett förslag av klubben – men anser att det kan bli bättre.
– Jag stänger inga dörrar, men jag är lite missnöjd med värderingen, säger anfallaren.
– Det här är en del i processen och jag har bett Karwan att specificera vad han tycker, säger klubbchefen Michael Campese.

Annons

Karwan Safari har etablerat sig som VSK Fotbolls stora affischnamn.

Forwarden sköt 13 mål under vårsäsongen – och är nominerad som en av de fyra bästa anfallarna i båda division 1-serierna.

Efter att ha missat stora delar av höstsäsongen med ett käkbrott är forwarden friskförklarad och tillbaka i träning med VSK.

– Jag är igång och tränar igen och vill se hur jag håller.

LÄS OCKSÅ: Lista – här är provspelarna som tränar med VSK

Är det aktuellt med några provspel framöver?

– Jag har konkret intresse från superettaklubbar och det är precis som med VSK att jag inte stänger några dörrar. Sen har jag valt att avvakta om det dyker upp något från allsvenska klubbar, det är nu de börjar kolla.

Kontraktet med Grönvitt har gått ut. Förhandlingarna om en förlängning i VSK har startat.

Enligt uppgift till VLT hade Safari ett möte med klubbchefen Michael Campese och managern Johan Mjällby under torsdagen. Grönvitt har presenterat ett kontraktsförslag – som Safari kommenterar enligt följande:

– Vi satt ner och hade en trevlig lunch. Sen fick jag ett förslag där jag är lite missnöjd över värderingen

– Det handlar om att jag vill att folk ska värdesätta mina kunskaper och det jag står för och bidrar med på planen. Jag är nominerad som en av de bästa anfallarna i norrettan och vill att klubben ska se det på det sättet.

LÄS OCKSÅ: Lokala spelaren som imponerar på Mjällby: "Gillar det jag ser"

Michael Campese bekräftar också förhandlingen – och kommenterar den så här:

– Vi har lagt fram vårt första förslag. Vi har värderat utifrån hur truppen ser ut och de möjligheter vi har. Det är alltid en förhandling och vi har inte jättemycket mer att spela med. Men vi ska höras igen på måndag och kan gärna höras innan det också om Karwan vill det, säger klubbchefen.

– Det är inget snack om saken att vi värderar honom jättehögt. Jag har bett honom specificera vad han tycker och komma med ett motbud så att vi kan försöka lösa det. Jag tror inte alls att vi är långt ifrån varandra och känner mig lugn och trygg att vi kommer att komma överens.

Samtidigt fortsätter fansen att visa sin uppskattning till skyttekungen. Under 2016 finanisierade de lönen för Safari och Simon Johansson.

Och i en bild som spridits på facebook har VSK Swish-generalen Anders Tengström författat ett nytt kontraktsförslag med klausuler som fri kebab på alla restauranger i Västerås och försäkran om att köra den snyggaste bilen i klubben.

– Haha, det var skitroligt. Jag är väldigt nöjd med förslaget från Tengström, säger Safari.

LÄS OCKSÅ: VSK säkrar nyckelspelarnas framtid – båda förlänger

Karwan Safari.

Karwan Safari och Jonas Hellgren mot IFK Norrköping.

Annons