Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sköna revanschen för VSK – sänkte Nyköping efter dubbla mål av nyförvärven

En kontrollerad taktisk insats kryddad av två hörnmål från Alex de Carolis-assister.
Då bröt VSK sviten med fyra raka förluster och sänkte Nyköping med 2–0.

Annons

VSK kom till Nyköping med två av startspelarna från omgången innan borta från spel. Varken Dennis Persson eller Kevin Custovic fanns med i truppen (anledningar än så länge okända) vilket betydde Mathias Benker och Alex de Carolis in från start.

Sedan kom nästa bakslag på uppvärmningen. Forwarden Emir Smajic stod med i startelvan och värmde för fullt fram till att spelarna värmde upp med skott. Då såg han ut att sträcka sig och tvingades strykas ur startelvan.

Rinor Nushi, som alltså skulle startat på bänken, kallades in som ersättare och tog revansch för den tilltänkta petningen med en mycket bra första halvlek.

Samtidigt valde Johan Mjällby att steka 4–4–2-uppställningen som inlett hösten. VSK kom i stället ut med ett 4–3–3-system där yttrarna Nushi och Dylan Kosik tog ett defensivt ansvar och kom ner och hjälpte till i försvarsspelet.

Sett över första 45 minuterna ägde VSK spelet. Grönvitt hade mer boll, skapade fler lägen och gjorde också ledningsmålet.

Alex de Carolis slog en hörna från höger perfekt mot första stolpen. Där mötte Ilir Berisha och skallade in 0–1 med en klinisk nick i bortre hörnet.

Spelet i den första halvleken sprakade kanske inte på Rosvalla IP-. Men VSK låg rätt i positionerna och nämnde Nushi utmanade mycket från sin vänsterkant. Karwan Safari var också bra i sin ensamma anfallsroll och aktiverade yttrarna flera gånger med vassa bollmottagningar och igångsättningar ur felvänd position.

I den andra halvleken fortsatte VSK att kontrollera spelet.

Och ökade även på ledningen. Det blev en succédag för Alex de Carolis när han 62 minuter in i matchen gjorde sin andra assist på hörna. Den här gången satt han bollen mot första stolpen för Rinor Nushi som tajmade upphoppet perfekt och nickade in 2–0 för Grönvitt.

VSK agerade sedan stabilt, höll sina ytor och gjorde det svårt för Nyköping att skapa målchanser.

Grönvitt bevakade sedan bra fram till slutsignal och faktum är att Nyköping utöver hörnor bara skapade en riktig målchans under hela matchen. Ett trendbrott där defensiven var det som stack ut mest.

Läs också: Mjällbys beröm till spelarna – efter revanschen: ”Supernöjd på alla sätt”

Matchfakta

Nyköping BIS–VSK 0–2

Mål: 0–1 (12) Ilir Berisha (Alex de Carolis), 0–2 (62) Rinor Nushi (Alex de Carolis)

Publik: 294.

Så spelade VSK (4–3–3)

Målvakt: Daniel Svensson

Backlinje: Mathias Benker, Ilir Berisha, Calle Svensson, Alex de Carolis (85)

Mittfält: Carlos Gaete Moggia, Jonas Hellgren, Simon Johansson (90)

Anfall: Rinor Nushi, Karwan Safari, Dylan Kosik (78)

Ersättare: Allan Kosik (78), Robin Blommé (85), Fredrik Lundqvist (90)

Annons