Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK kallar till pressträff efter avhoppen i styrelsen – följ utvecklingen med Sporten

På onsdagskvällen avgick nästan halva VSK Fotbolls styrelse.
Nu kallar klubben till pressträff.

Annons

VSK genom fotbollsordföranden Christina Liffner, bandyordföranden Gisela Stockhaus och den gemensamma klubbchefen Michael Campese kallar till pressträff klockan 14 på torsdagseftermiddagen.

Det meddelade Grönvitt under torsdagsmorgonen.

Sporten kommer självfallet medverka och liverapporterar från träffen här, för dig som pluskund.

Pressträffen hålls alltså efter gårdagens uppmärksammade situation där fyra av fotbollens nio styrelsemedlemmar valde att avgå med omedelbar verkan.

Kvartetten förklarade sitt beslut genom ett öppet brev:

"Vi kan konstatera att vi fyra valdes in av medlemmarna med ett mandat att förbättra struktur, arbetssätt och professionalism i VSK Fotboll. Det har tyvärr varit omöjligt för oss att uppfylla medlemmarnas önskan på den punkten då det finns stora skillnader i synen mellan oss och övriga på vilket sätt föreningen skall styras och hur verksamheten ska ledas.

Som en konsekvens av våra olika synsätt känner vi inte att vi längre kan ta ansvar för föreningens skötsel och ekonomi. I det läget finns bara utvägen kvar för oss att avgå ur styrelsen.

Med respekt för klubben och att alla behöver arbetsro i denna situation vill vi i nuläget inte säga mer om detta. Samtidigt har vi så klart ett ansvar mot föreningens medlemmar, ett ansvar som vi avser att hedra, senast vid nästa årsmöte."

Annons