Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter degraderingen – VIK:s klubbchef om ekonomin: "Den är ansträngd"

Efter att VIK Hockey åkte ur håller klubben på att anpassa sig till en ny kostym.
Nu berättar klubbchefen om en sportbudget som sänkts med en tredjedel och om problemen med ekonomin.
– Ekonomin och likviditeten är ansträngd, säger han till lagets hemsida.

Annons

Mats Brokvist och Tony Zabel.

Det var ett turbulent slut på säsongen för VIK Hockey. I upprinnelsen fick Tony Zabel plötsligt ledigt, varpå Christer Olsson avgick i protest. Nu berättar klubbchefen för lagets hemsida om uppgörelsen med Zabel.

– Han är arbetsbefriad. Vi har en uppgörelse där vi är överens med honom och agenten.

Han har mycket att brottas med nu. Framför allt handlar det om att anpassa föreningen till den nya vardagen i division I.

– Ekonomin och likviditeten är ansträngd. Vi jobbar fortfarande med att se över ekonomin. Vi har ett eget kapital som inte kommer förbrukas. Vi kommer inte redovisa positivt resultat, men kan fortsätta som förening, säger han.

Brokvist berättar också att den sportsliga budgeten kommer ligga på fem miljoner kronor nästa säsong. Det att jämföra med knappa åtta förra säsongen.

– Det inkluderar också hela juniorverksamheten.

– Vi kan inte ha någon heltidsavlönad spelare, utan det är mindre belopp de får. Alla måste ut i arbete och jobba till hundra procent.

Målet är, trots turbulensen, att ta sig tillbaka så snabbt som möjligt.

– Målsättningen är att gå upp direkt, men då måste vi ha ett slagkraftigt lag. Det gäller att partners ställer upp för att vi ska kunna göra resan. Indikationerna vi fått är positiva. Många har tidigt spottat i nävarna och vill stödja VIK Hockey. Den reaktionen var mer positiv än jag trodde efter degraderingen.

Annons