Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart – Sporten sänder prestigemötet Surahammar mot VIK på onsdagskvällen: "Lysande"

Här är glädjebeskedet för alla som inte kan ta sig till Sura Ishall på onsdagskvällen.
Sporten sänder det första seriemötet mellan klubbarna på 16 år.
– Det känns lysande att vi kan lösa så att alla har chansen att se matchen, säger Hockeypuls Västmanlands Kevin Johansson.

Annons

(+) Klicka här för att gå till direktsändningen

Mittmedia Hockeypuls Västmanland sänder Surahammar-VIK på onsdagskvällen.

På onsdagskvällen brakar Sura Blue Hammers och VIK Hockey samman för första gången sedan säsongen 2001/02.

Det är 16 år sedan nu.

Och båda lagens supportrar laddar för en hockeykväll att minnas med en publikförhoppning på upp emot 1 500 åskådare i Surahammar Ishall.

Nu kan Sporten med stor glädje meddela att hockeyfesten inte bara begränsas till de som har möjlighet att ta sig till ishallen. Hockeypuls Västmanland har kommit överens med Surahammar om att sända matchen.

– Till att börja med så vill vi som sportredaktion också poängtera att vi anser att idrott upplevs bäst på plats, så vi uppmanar precis som klubbarna att alla ska ta sig till Sura Ishall för att ta del av inramningen, fansen, ramsorna och allt en hockeymatch erbjuder på plats. Men det finns alltid de som av olika anledningar inte har möjlighet att ta del av matcher på det sättet, och därför känns det fantastiskt att vi kan lösa så att alla som vill se den här matchen har chansen att göra det, säger Hockeypuls Västmanlands Kevin Johansson.

Som tittare kan du räkna med allt från försnack, matchsändning, eftersnack till highlights.

– Vi vill rama in den här västmanländska toppkvällen på bästa möjliga sätt. Det blir massor av intervjuer, engagerade kommentatorer och ett matigt highlightspaket. Den här matchen ska och förtjänar att leva vidare även efter slutsignal.

Sura kommer till nedsläpp med en 0–6-förlust och revansch att kräva efter premiären borta mot Skövde. VIK svarade för en suverän vändning från underläge 1–3 till seger 4–3 mot Mariestad inför en mäktig inramning i ABB Arena.

– Nu är det seriematch där båda lagen har allt att spela för. Jag räknar med en kanonkväll inför mycket publik och två lag som vill massor ute på isen, säger Kevin Johansson.

Sändningen från Sura Ishall startar vid 18.45.

Är du pluskund inom Mittmedia ser du matchen via den här länken.

Är du inte pluskund inom Mittmedia? Då kan du testa första månaden för bara 1 krona – läs mer om det här!

Vill du hellre se matchen som PPV (pay-per-view) så kommer den även att finnas tillgänglig via Hockeyettan.se. Där kan du även se flera PPV-matcher från de olika klubbarna i ligan.

Kolla, här är profilerna att följa i matchen

Robin Bringsén, fw, Surahammar

Bländande tekniker som skapade stor oreda i VIK-försvaret under försäsongsmatchen klubbarna emellan. Spelar med tröjnummer #33.

Robin Bringsén.

Nicklas Larsson, fw, Surahammar

Behöver egentligen ingen introduktion. En av de största klubbikonerna i modern tid i den västmanländska hockeyn. Varit "king" i Sura hela sin karriär, sitter på ett stort spelsinne.

Nicklas Larsson.

Anton Wingqvist, back, Surahammar

Skicklig back som tyvärr fick försäsongen förstörd av en puck som styrdes upp i ansiktet och slog hål på kinden. Var tillbaka i spel till premiären och har potential att göra skillnad för Blue Hammers.

Fredrik Johansson, fw, VIK Hockey

Klivit in med rätt karaktär från dag 1 på sitt nya kontrakt. Avgjorde seriepremiären och var fullständigt lysande i tredje perioden där han gjorde lite som han ville. Har han en bra kväll kommer han snurra med Sura precis som med alla lag.

Fredrik Johansson, lagkapten VIK Hockey.

Johan Skiöld, center, VIK Hockey

Går center i kedjan med Johansson. Visat sig vara en stor måltjuv med förmågan att vara på rätt plats. Spelar också med stor vilja och har ett spelsinne att räkna med.

Johan Skiöld, VIK, centralt i bild.

Robin Nilsson, back, VIK Hockey

Bländande skridskoåkare som det går snabbt för ute på isen. Även skicklig med klubban och gillar att följa med upp i anfallen. Kommer kunna bidra i alla zoner.

Robin Nilsson, VIK Hockey.

Annons