Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagkaptenen förlänger med VIK Hockey: "Alla pusselbitar har fallit på plats"

Fredrik Johansson har nio raka säsonger i VIK-tröjan bakom sig.
Nu är han klar för en tionde.
– Han är väldigt laddad och bättre tränad än någonsin så det känns kul, säger sportchefen Patrik Zetterberg till klubbens hemsida.

Annons

Fredrik Johansson stannar i VIK Hockey.

Den nu 33-årige centern Fredrik Johansson gjorde två säsonger i VIK Hockey på mitten av 2000-talet efter att han gått genom Frölundas juniororganisation. 2006 återvände han sedan till Frölunda på lån innan det blev spel i AHL och ECHL säsongen efter det.

Sedan 2008–09 har Johansson sedan spelat i VIK och har gjort 410 matcher för klubben i Hockeyallsvenskan, där han varit kapten i laget under de två senaste säsongerna.

Och nu står det klart att det blir en fortsättning i Hockeyettan för centern efter att han skrivit på ett kontrakt över den kommande säsongen.

Johansson noterades för tolv mål och 15 assist på 52 matcher i VIK förra säsongen.

– Det känns jättekul för oss att "Fredda" väljer att vara med på den här resan framöver och han kommer bli en viktig kugge med sin erfarenhet både på och utanför isen. Han är väldigt laddad och bättre tränad än någonsin så det känns kul. Äntligen har alla pusselbitar fallit på plats och vi har fått ett bra paket som gör att både vi och Fredda känner att vi har en bra lösning både civilt och hockeymässigt, säger sportchefen Patrik Zetterberg till klubbens hemsida.

Samtidigt meddelar klubben att forwarden Marcus Bergman är nära att förlänga sitt kontrakt med klubben.

– Marcus Bergman kommer att gå på is med oss redan nu och båda parter har ett intresse av att komma överens om en lösning inom kort. Sportbudgeten är i nuläget tom, vi vill självklart inte dra på oss kostnader vi inte har täckning för. Men det pågår ett intensivt arbete med att hitta partners som vill hjälpa till med satsningen. Vi hoppas och tror på en lösning inom en snar framtid, säger Zetterberg.

Annons