Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvärvet sköt VIK till seger – sänkte Arlanda i försäsongspremiären

Säsongen är öppnad – och VIK startar 17/18 med en seger.
Johan Skiöld avgjorde med ett sent 2–1-mål borta mot Arlanda Wings som sedan blev 3–1 via mål i öppen kasse.

Annons

Första perioden av säsongen bjöd på riktigt underhållande hockey till de tillresta supportrarnas stora glädje. Majoriteten av de supportrar som var på plats var där för att se de svartgula och välkomnade laget med höga pplåder då de äntrade isen. Men de skulle tystas snabbt.

Redan i matchens andra minut tog Arlanda Wings ledningen. Lite snöpligt hoppade pucken över Brandhammars klubba i anfallszon där VIK hade etablerat ett tidigt tryck. Med ett hårt hemjobb lyckades de dock avvärja anfallsförsöket, pucken hamnade ute i sarghörnet där en Wingsspelare skickade in pucken på mål och på något sätt hittade den in bakom Daniel Wahlberg.

En liten kalldusch, men det störde inte VIK som direkt efter bakängesmålet fortsatte att skapa målchanser. De skulle också ge utdelning när de i matchminnut åtta kvitterade till 1–1.

Resten av perioden fortsatte sedan att präglas av rolig hockey. Smällar delades ut från bägge lagen och målchanser byttes till höger och vänster. Efter tjugo spelade minuter var känslan, trots 1–1 att VIK var i förarsätet.

Andra perioden tar sedan vid där den första slutade. Det fysiska spelet från slutet av första perioden följer även med in i andra, och VIK ställer flera gånger upp i anfallszon och spelar lugnt och metdiskt runt pucken. Samtidigt som Wings försöker ställa om med kontringar här och där.

Ungefär tio minuter in i perioden lägger VIK i en extra växel, en växel som gör att Wings inte riktigt hänger med.

VIK parkerar mer eller mindre i anfallszon sista halvan av andra. Wings viker ned sig totalt och skotten haglar runt målet.

Flera bra lägen ges VIK att ta ledningen för första gången i matchen, men det vill sig inte. Andra perioden slutar trots det massiva spelövertaget 1–1. '

Tredje fortsatte sedan på det inslagna spåret. VIK skapade och skapade. Stundtals såg det nästan ut som att laget spelade powerplay, trots att så inte var fallet.

VIK fick mot slutet av tredjeperioden chansen två gånger om i powerplay. Vilket efter många om och men skulle ge utdelning. Med 40 sekunder kvar av matchen lyckades Johan Skiöld trycka in pucken i mål.

När Wings tog ut målvakten skulle de också får göra 3–1. Fredrik Hetta fick pucken av Niclas Lehmann och stoppade in trean.

Matchfakta: Arlanda-VIK 1–3

Första perioden: 1-1 Jesper Andersson (Alexander Nilsson Lindelöf)

Andra perioden: -

Tredje perioden: 1–2 (19.17) Johan Skiöld (Kenny Källström) spel fem mot fyra, 1–3 (19.50) Fredrik Hetta (Niclas Lehmann, Jesper Andersson).

Skott: 5–11, 7-13, ingen uppgift i tredje perioden

Publik: Ingen uppgift, men majoriteten västeråsare

Så spelade VIK.

Målvakt: Daniel Wahlberg (Marcus Dahlbom)

Förstafemman: Alexander Nilsson Lindelöf, Kenny Källström, Pontus Holmberg, Niclas Lehmann, Fredrik Hetta

Andrafemman: Robin Nilsson, Joel Werner, Tobias Smids (J20), Johan Skiöld, Hampus Wallin

Tredjefemman: Douglas Alenbring, Anton Brandhammar, Petter Mattsson, Oscar Pettersson, Kevin Weiskog

Fjärdekedjan: Adam Lidström, Jesper Andersson, Marcus Bergman

Saknades: Fredrik Johansson, Morgan Hassel, Manne Mattisson.

Annons