Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju raka mål insläppta – Köpingskeepern förklarar derbykollapsen: "Extra surt"

Köping tog ledningen med 1–3 i andra perioden. Sedan kollapsade laget totalt – när Arboga satte sju raka mål i kassen bakom Tomas Rydén.
– Det är extra surt att torska sådana här matcher, säger målvakten efter 8–3-förlusten i derbyt.

Annons

KAK-derby i omgång tio av hockeyvästra när Köping HC gästade IFK Arboga i TBO Ågården Arena under fredagskvällen.

Inför 338 personer tog Köping kommandot i andra halvlek när de svarade upp mot Arbogas kvittering genom att göra två snabba och ta ledningen med 1–3.

Tomas Rydén deppar efter derbyförlusten mot Arboga.

Men därefter slutade det roliga för bortalaget. Arboga kom tillbaka genom flera drömmål – och målvakten Tomas Rydén tvingades kapitulera fullständigt när han och lagkamraterna släppte in sju raka mål.

– Vi startade bra i andra och gjorde oss förtjänta av en ledning. Sedan gör de en bra vändning där vi blev överspelade. Men sedan studsade vi upp igen. Därefter vet jag inte vad som händer, säger han om matchen från period två och framåt.

Och fortsätter:

– Jag gör väl själv inte den bästa av insatser i dag och vi har granskat matchen lite grann nu efteråt. Det är bara att ta nya tag, säger Rydén.

Vad går igenom tankarna när ni tappar matchen på det här sättet?

– Jag vet inte, det är svårt att förklara. Det känns som att vi slappnar av och tror att det är klart, men det är aldrig klart i hockey.

Hur tungt var det att släppa in sju raka mål i följd?

– Så klart tungt. Som sagt, jag borde nog ha tagit några av målen. Men vi kan inte gräva ner trots att det är en derbymatch. Nu tar vi nya tag och satsar på söndag.

KAK-derbyna brukar alltid vara heta tillställningar – och Rydén medger att matcherna mot Arboga betyder lite extra – oavsett om man vinner eller förlorar.

– Det är klart att matcherna betyder lite extra. Det är folk på läktarna och det var en bra match där det smällde mycket. Därför är det extra surt att torska dem.

Hur är stämningen i omklädningsrummet nu?

– Tråkigt att torska och därför är det en del deppiga huvuden. Men vi har sagt att vi biter i det sura äpplet och sedan kör vi fullt fokus på söndag, säger Rydén.

Hockeyettan Västra, omgång 10

MATCHFAKTA:IFK Arboga–Köping HC 8–3 (0–0, 4–3, 4–0)

Första perioden: -

Andra perioden: 0-1 (0.19) Sebastian Åkesson (Linus Johansson), 1-1 (0.36) Charlie Hellström (Johan Niemi, Niklas Rigelius), 1-2 (6.14) Edvin Johansson (Sebastian Åkesson), 1-3 (12.28) Tobias Sjökvist (Nils-Erik Söderlund, Kim Persson), 2-3 (14.22) Linus Ageborg (Henrik Marklund, Martin Vaakanainen) spel fem mot fyra, 3-3 (15.25) Charlie Hellström, 4-3 (16.50) Henrik Marklund (Martin Jonsson),

Tredje perioden: 5-3 (0.21) Adam Byström-Johansson (Henrik Marklund), 6-3 (8.39) Linus Ageborg (Adam Byström-Johansson, Henrik Marklund), 7-3 (10.33) Adam Byström-Johansson (Linus Ageborg, Henrik Marklund), 8-3 (11.04) Charlie Hellström (Daniel Hörnqvist, Albin Johansson).

Publik: 738 personer