Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succén fortsätter – Sporten sänder heta derbyt mellan Köping Hockey och VIK: "Känns fantastiskt"

Kraftigt publiktryck väntas inför Köping–VIK. Nu är det klart att Sporten sänder lördagens derby.
– Efter succén med sändningen från Sura–VIK är vi förstås jätteglada att ha kommit överens med Hockeyettan att vi kan sända ännu ett hett derby, säger Rickard Pettersson, nyhetschef på Sporten.

Annons

Hockeypuls Västmanland sänder mötet mellan Köping och VIK Hockey.

Efter succésändningen från onsdagens derby mellan Surahammar och VIK Hockey står det nu klart att Hockeypuls Västmanland fått loss rättigheterna till ytterligare ett derby.

På lördag eftermiddag sänds mötet mellan Köping Hockey och VIK här på sajten.

Med anledning av den begränsade publikkapaciteten i Köpings ishall väntas många fans från de respektive klubbarna inte ha möjlighet att se matchen på plats. Därför är det extra glädjande att kunna ge fler supportrar tillgång till matchen.

– Efter succén med sändningen från Sura–VIK är vi förstås jätteglada att ha kommit överens med Hockeyettan så att vi kan sända ännu hett derby. Vi vet att det är hårt tryck på matchen i Köping och att ge alla chansen att se den känns fantastiskt. Att komma över rättigheten till så här heta matcher innebär förstås även en utmaning att ge kunderna så bra sändningar som möjligt, men med de kunniga och drivna medarbetare som finns på Mittmedia Sport i Västmanland är jag inte orolig för det, säger Rickard Pettersson, nyhetschef på Sporten.

Köping Hockey kommer till nedsläpp med en tung 1–6-förlust borta mot väntade topplaget Mariestad i ryggen. Samtidigt har Gulsvart vind i seglen efter att ha vunnit derby mot Surahammar med hela 5–0 inför en fullsatt ishall i Sura.

– Hockeyettan Västra är en av de hetaste sportserierna vi har i Västmanland just nu och att vi får chansen att vara en del av den serien på det här sättet är enormt tillfredsställande. Vi hoppas förstås kunna få möjlighet att sända fler matcher i vinter, även om det inte är något vi kan lova i dagsläget, säger Pettersson.

Sändningen från Köpings ishall startar vid 15.45.

Är du pluskund inom Mittmedia ser du matchen via den här länken.

Är du inte pluskund inom Mittmedia? Då kan du testa första månaden för bara 1 krona – läs mer om det här!

Vill du hellre se matchen som PPV (pay-per-view) så kommer den även att finnas tillgänglig via Hockeyettan.se. Där kan du även se flera PPV-matcher från de olika klubbarna i ligan.

Se highlightspaketet från onsdagens möte mellan Surahammar och VIK Hockey i spelaren nedan: