Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tog sig upp till a-lagsspel med VIK – men här är Hercules nya klubb: "Bra miljö"

Den storväxte backen Hercules Ölander Horn lämnar Västerås där han debuterade i Hockeyallsvenskan förra säsongen – för Hudik Hockey.
– Hudik Hockey är en miljö där yngre och lovande spelare kan utvecklas ytterligare, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

För Plus-kunder: Storyn bakom talangens ovanliga namn: "Fick höra som liten att man alltid skulle vara stark"

Hercules Horn-ÖhlanderVIK HockeyHockeyAllsvenskanVästerås

19-årige Hercules Ölander Horn tog sig upp i Västerås a-lag i Hockeyallsvenskan den gångna säsongen, och fanns med under tolv matcher.

Men det blir ingen fortsättning i den degraderade klubben. I stället kommer karriären fortsätta norrut, i Hudiksvall.

Framöver kommer han att bära tröja nummer 55 i HHC.

– Hercules är en storväxt och lovande allround-back som är bra utbildad i Västerås juniororganisation och nu senast A-laget. Vi är ute efter en bra mix mellan ålder och rutin bland våra backar, där Hercules passar in bra i den yngre och lovande kategorin, säger Anders Schmidt, tillförordnad sportchef, i ett pressmeddelande.

Ölander Horn mäter 187 centimeter och väger 86 kilo. Han är i grunden från Skutskär, men gick via Brynäs ungdomsled till Västerås juniorverksamhet där han varit fram till nu.

– Efter att har pratat med flera utanför Hudiksvall är Hudik Hockey en miljö där yngre och lovande spelare kan utvecklas ytterligare. Stan verkar fin och jag gillar att allt är nära och ligger vid vatten. Jag är ganska jämn i mitt spel och behöver bli på bättre på allt egentligen. Det kommer att bli kul att flytta till Hälsingland där jag har har släkt, säger han.

Annons