Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung back ansluter till VIK Hockey – har skrivit på för ett år

VIK Hockeys lagbygge fortsätter.
Under tisdagen presenterades backen Joel Werner som närmast ansluter från Halmstad.
Kontraktet sträcker sig över den kommande säsongen.

Annons

Den nu 21-årige backen Joel Werner från Skövde spenderade sina fyra år som junior i Skellefteå där han var med och tog brons i J18-SM samt silver i J20-SM.

Inför förra säsongen gick flyttlasset söderut då backen skrev på för Halmstad. Där blev det två mål och elva assist på 35 matcher för den vänsterfattade backen innan han lämnade kvalspelet poänglös i de tre matcher han spelade.

Och nu blir det alltså spel i VIK Hockey nästa säsong för backen som skrivit på ett kontrakt över den kommande säsongen.

– Det är en spelartyp som både jag och Paananen vill ha in och vi känner till Joel väl sedan hans tid i Skellefteå och däruppe har vi väldigt goda kontakter som jobbat med Joel i många år och de har varmt rekomenderat honom. Det känns kul, det är en riktig allroundback med sina starka sidor i defensiven där det finns en otrolig utvecklingspotential i honom så det känns perfekt att få in honom, säger sportchefen Patrik Zetterberg till klubbens hemsida.

Werner är den fjärde backen som skriver på kontrakt med VIK över den kommande säsongen efter att Douglas Alenbring, Anton Brandhammar och Kenny Källström tidigare kritat på.

För Plus-kunder: VM-guldhjälten om VIK:s fiasko: "Det suger verkligen"

Läs också: Mylläris revansch efter degraderingen – skriver kontrakt med topplag i SHL: "Ska ta tillvara på det"

Annons