Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derbydags i innebandytvåan: ”Första gången på tre år”

Under söndagen möts IBK Sala och Per-Ols IBF, i det första Fagersta-Sala-derbyt på tre år i herrinnebandyn.

Annons

IBK Sala ligger för tillfället sjua i division 2. Med fyra poäng ned till jumboplatsen – och nio poäng upp till serieledaren Skälby. Fagerstas Per-Ols IBF ligger trea, med tre poäng upp till serieledande Skälby IBK.

Jonas Ahlin är poängbäst i IBK Sala.

Läs även: IBK Sala utan seger i sjätte matchen i rad

Läs även: Per-Ols växlade upp efter svag start

Men trots positionsskillnaden tror Per-Ols tränare, Martin Bängs, att det kan bli en tajt match i idrottshallen i Sala på söndagen.

– Det känns bra,det var länge sedan vi mötte ett Salalag, jag tror att det är första gången på tre år. Men då (för tre år sedan) mötte vi Sala Silverstaden, säger MartinBängs.

Läs även: 37 år sedan Sala IBK bildades

Per-Ols åkte ur ettan förra säsongen. I år har laget spelat något ojämnt, men har ändå lyckats placera sig starkt i toppen av tabellen.

– Det känns som om vi är med däruppe. De fyra första lagen får kvala och det är där vi vill vara i slutet av säsongen, Då blir det ny serie, med de fyra lagen som slåss om kvalplatsen.

Läs även:

Är målsättningenatt gå upp i ettan igen?

– Målsättningen har vi sagt är att vara bland de fyra bästa när säsongen är slut. Självklart vill vi gå upp igen, men det kanske är lite optimistiskt att tro att vi ska göra det redan i år. Men vi vill vara med och slåss om det i alla fall.

Vad tror du om Salas lag?

– Vi hade en back som var och tränade med oss förra året, Gabriel Davidsson, som var riktigt duktig. Sedan har de en kille som ligger med i toppen av poänglistan, så detkan nog bli en tajt match, säger Martin Bängs och fortsätter:

– Så har ju Sala tagit poäng mot tabellettan Skälby och det lyckades inte vid med så det är en riktigt bra skalp.

Läs även: Poängmaskin i Sala under flera år

Annons