Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu avgörs Skiljebos jakt på division 1 – Sporten sänder toppmötet: "Extra adrenalin"

Sex matcher kvar och fem poäng upp till Karlslund på kvalplats. Då ställs Skiljebo mot just Karlslund i ett stekhett möte – en match som Mittmedia Sport tv-sänder.
– Vi behöver den här typen av utmaningar just nu, säger SSK-tränaren Michael Andersson.

Annons

Skiljebo SK har gått starkt den här säsongen och tagit 42 poäng på 20 matcher. En vanlig säsong hade laget säkert haft greppet om en kvalplatsen uppåt. Men det här är ingen vanlig säsong i divison 2 Norra Sveland. Topplagen har nämligen vägrat förlora, vilket gjort att Skiljebo i dagsläget har fem poäng upp till kvalplats och sju poäng upp till serieledande BK Forward.

–Jag har så klart iakttagit det. Vi har åkt på torsk enbart i två matcher men ligger ändå bara fyra i tabellen, konstaterar Michael Andersson.

Seger mot Karlslund borta på lördag är därför ett måste i en match som Mittmedia Sport livesänder.

FÖR PLUSKUNDER: Se Karlslund–Skiljebo här

SE ÄVEN: Så får du tillgång till Plus på VLT.se – prova för endast 1 krona

– Vi kan tappa poäng i någon match som är kvar men inte mot Karlslund eller Gute som vi har kvar att möta. De två matcherna måste vi vinna, konstaterar Michael Andersson.

Hur hanterar spelarna situatonen att gå ut och spela en sådan här match?

– Jag är klar över att det är den här typen av matcher som spelarna behöver. Det här ger oss ett extra påslag och ökad adrenalin som vi behöver, säger Andersson.

Efter segern med 5–3 senast mot Strömsberg har Skiljebo gett sig själva chansen att vid ännu en seger vara med i division 1-racet.

– Naturligtvis är det så. För varje match vi vinner så lever chansen kvar. Det betyder mycket för spelarna som tar sin an träningarna och förbereder sig på ett helt annat sätt., säger SSK-tränaren.

Hur nöjd är du över er säsong så här långt?

– Vi har gjort det bra i vår satsning i år. Långa stunder har vi spelat en stark fotboll. Man ska komma i håg att vi har haft 11–12 tonåringar som fått speltid i år, Det kan inget annat lag i serien matcha. Det är kul att vi trots det kunnat ställa ett lika starkt lag på benen som lagen med fler etablerade spelare, menar Andersson.

Anton Engström Appelfeldt gjorde fyra mål senast mot Strömsberg. Frågan är om han från starta på topp igen för SSK som får flera startspelare tillbaka inför mötet med Karlslund.

Mer läsning

Annons