Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppar poängligan – men Per-Ols-stjärnan är varken nöjd med sig själv eller laget: "Vi lever kvar i division 1-myten"

Daniel Snickars toppar poängligan i division 2.
Ändå tycker han att det finns mer att hämta – både från honom själv och laget.
– Egentligen så tycker jag att vi helt enkelt kanske har varit lite för nonchalanta till vissa uppgifter, säger Snickars.

Annons

Daniel Snickars tycker att Per-Ols kan höja sig en hel del.

Per-Ols herrar ligger med i tätskiktet av tabellen efter fem matcher – men ändå finns det en del frågetecken kring laget så här långt. Endast lördagens motståndare Rönnby har gjort färre mål än Per-Ols 32 fullträffar. Förra helgen förlorade laget dessutom på hemmaplan mot FC Europa Juniors, och i matchen innan hade man stora problem i derbyt mot Knäppmora.

Lagets stora stjärna Daniel Snickars leder seriens poängliga så här långt med 15 poäng på fem matcher. Men han är varken helt nöjd med sin eller lagets insats.

– Det är väl för egen del lite som för laget, det är ganska mycket upp och ner. Det har väl gått okej, men det finns mer att kräma ur känns det som.

Efter att ha gjort 62 poäng säsongen Per-Ols gick upp till division 1 blev det 27 poäng för Snickars förra säsongen – en siffra han tycker borde ha varit högre även om motståndet var tuffare.

– Visst, det är väldigt stor skillnad på serierna. Det är en helt annan nivå. Jag tycker att jag gjorde en hyfsad säsong men poängmässigt fick jag det aldrig riktigt att lossna. Ett par matcher gick jag helt poänglös, och det är väl inte riktigt den nivån jag vill vara på.

Vad är det som saknas för att det ska kännas hundra för egen del i år?

– Det har väl lite mer laget som helhet att göra, vi har inte fått det att lossna än. De två senaste matcherna har vi inte spelat så bra innebandy och det påverkar ju även personligen, såklart. Kollar man rent målmässigt har vi väl gjort bland de minsta i serien, och då uteblir ju också poängen för en annan. Det hör ju ihop.

Går det att sätta fingret på vad som inte stämmer för laget?

– Egentligen så tycker jag att vi helt enkelt kanske har varit lite för nonchalanta till vissa uppgifter. Vi tar inte jobbet till hundra procent. Vi lever kanske kvar i myten att vi spelade i division 1 i fjol, och tror kanske ibland att det ska gå för enkelt så vi inte gör jobbet. När vi väl gör jobbet har vi en nivå så vi ska kunna vinna varje match i den här serien.

– Det är kanske 2-3 lag som har bra nivå. Kollar man på Skälby, Tillberga, Arboga och Kungsör, det är bra lag som vi ska kunna ha problem mot. Men vi ska inte förlora mot FC Europa hemma som senast.

Hur gör ni för att undvika det på lördag mot Rönnby?

– Jag tycker alltid att vi har haft svårt mot Rönnby. De är kompakta. De har egentligen alltid legat i botten de senaste åren när vi har mött dem, men ändå har vi sällan tagit storsegrar. Rönnby har inte passat oss så bra, men med det i åtanke lär vi inte ha dålig inställning. Ut och göra jobbet, och gör vi det ska det vara tre poäng.

De 62 poäng Daniel Snickars producerade säsongen 2014/15 var den högsta siffran han nått under karriären. Förutom den säsongen har han också fyra med exakt 55 poäng – och alla fyra i följd.

– Det är ganska komiskt faktiskt. Jag vet att jag brukar kunna göra en hel del poäng. Jag har som målsättning att snitta tre poäng per match i år, men jag känner att jag har mer att kräma ur. Men jag följer den kurvan än så länge.

Annons