Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots svåra bortamötet – Arboga fortsätter att chocka: "Det var två bra lag"

IFK Arboga IBK fortsätter att plocka poäng i innebandyns division 2. Idag fick man med sig en poäng efter att man spelat 4–4 i det svåra bortamötet med Per-Ols i Fagerstahallen.
– Det var en jämn och bra match, en bra genomförd match av bägge lagen, säger IFK Arboga IBK:s tränare Jesper Gräf.

Annons

Jesper Gräf till vänster.

Arboga fortsätter att chocka motståndarna i division 2. Idag fick seriefavoriterna från Fagersta smaka på Arbogas energiska spel. Tränaren Jesper Gräf hyllar bägge lagen efter matchen.

– Bägge lagen gör de dom ska, det var två bra lag. Per-Ols går på mindre spelare, två femmor. Vi spelar på ganska hårt på tre formationer. Vi fick börja med en fem minuters utvisning så det var lite jobbigt att komma in i matchen efter det. Vi gjorde 1–0 men sedan så släppte vi in två mål i deras powerplay.

Hur tufft var det att åka på utvisningen efter ert ledningsmål?

– Det var surt för vi hade bra moment i början av matchen. Vi startade bra, mycket bättre än Per-Ols. Sedan fick de två mål under utvisningen. Lite svängigt var det och det var jämnt matchen igenom. Jag tycker att bägge lagen var bra.

Ställningen inför den tredje perioden var 4–4, hur gick tankarna hos er?

– Vi hade inget snack i pausen att vi skulle säkra en poäng. Vi skulle ut och köra, köra vår grej och det var ungefär vad bägge lagen gjorde i tredje perioden: Den var väldigt svängig fram och tillbaka där bägge lagen ville väldigt mycket. Man drällde lite boll och de blev kontringar.

Hur ser du på resultatet, är det poängtapp eller är du nöjd med en poäng borta mot favorittippade Per-Ols?

– Direkt efter matchen så kände jag att det var ett poängtapp. Men efter matchen när vi ledare hade snackat så kände vi att det var ett styrkebesked av oss att ta en poäng av Per-Ols.

Är det någon spelare som förtjänar ett extra plus i kanten?

– Alexander Hammarberg i kassen var bra idag. Dom skjuter mycket men han var vaken hela tiden. Sedan tycker jag att vår första femma visade vägen idag, både framåt och bakåt.

Målskyttar IFK Arboga IBK: Markus Eriksson 2, Simon Garman, Alfonz Larsson

Annons