Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtta spelare borta – då krigade sig FAIK till segern i toppmötet: ”Vi täcker skott med huvudet först”

Det var välfyllt på Fagersta AIK:s skadelista.Men det stoppade inte FAIK från att fortsätta sin succéstart. 4-1-segern i toppmötet mot HC Flyers gjorde tränaren Uffe Hedberg stolt. – Den insatsen grabbarna gör i dag är helt fantastisk, säger han.

Annons

Åtta man saknades i Fagersta AIK när det vankades toppmöte mot HC Flyers under onsdagskvällen. Då tog de 13 utespelarna på sig blåställen– och jobbade sig till en seger.

FAIK dödade sex utvisningar – samtidigt som man utnyttjadetre av sina fem power play, när det blev en 4-1-seger hemma på Fagerliden.

– Det är strålande. Varenda en täcker skott med huvudet först, det är underbart att se, säger lagkaptenen Martin Forss.

Just Forss spelade en huvudroll i matchen, med ett mål och två framspelningar. Med det kliver backen upp på tredje plats i seriens poängliga.

– Så här bra brukar det inte rulla på, tycker jag. Man får vara glad så länge det fortsätter.

Hur var känslan ilaget med så många sjukdomar och skador inför en toppmatch?

– Nej, det är sånt som händer liksom. Man kan inte skylla på något. Vi som är här får dra vårt strå till stacken, och det är gott att se.

Hur tungt är det att gå på så kort om folk?

– Det är väl inte så tungt. Jag tycker att vi har kört så pass hårt och vi spelar smart, då är det inte så jobbigt. Det blir lite tungt emellanåt, men vi spelar disciplinerat.

FAIK-tränaren Uffe Hedberg hyllade sina grabbar ordentligt efter segern.

– Den insatsen grabbarna gör i dag är helt fantastisk. Fruktansvärt bra defensiv, en riktig laginsats. Sen när vi får chansen i powerplay, då sitter den där. Det är så just nu, säger Hedberg.

Laget går i och med segern upp i serieledning – två poäng före HC Flyers. Det efter det totalt misslyckade genrepet mot Falun, som säkerligen fick en del att tvivla på hur bra årets lag egentligen var.

– Redan då när vi var i Falun, så hade vi jobbat mycket på försäsongen på vårt grundspel, det här att hitta ett spel när det går tyngre.Ibland så orkar man inte ligga på, då måste man ha något spel att falla tillbaka på. Det tycker jag genererar nu, att vi verkligen har tränat på det. Sen kommer flytet med power play och box play, då flyter det ju på bara. Sen har vi en fantastisk lagmoral.

Annons