Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför tror 51-årige lagkaptenen på en tuffare säsong: "Nu vet alla det"

Annons

Hallstahammars HK gjorde succé som nykomling i Hockeytvåan. Nu tror profilen Peter "Biffen" Pettersson att det blir en tuffare säsong - trots en bättre trupp.

- Nu vet alla att Hallsta är ett bra lag. Förra säsongen var det nog en del underskattning, säger den 51-årige lagkaptenen.

Peter Pettersson har spelat hockey hela livet - och brinner fortfarande för sporten trots att han fyller 52 år i mars.

Förra säsongen gjorde han 31 poäng på 26 grundseriematcher. Och han siktar på att leverera minst lika många poäng den här säsongen.

- Absolut. Man vill alltid producera. Men jag tror att det kommer att bli en tuffare säsong än den förra, säger Pettersson.

Han fortsätter:

- På papperet har vi en bättre trupp med större bredd. Sedan ska det omsättas ute på isen också. Nu har alla lag bättre koll på oss. Förra säsongen var vi nykomlingar och då tänkte många lag att här kommer division 3-laget. Sedan sa det pang och vi vann match efter match. Det gick ju hur bra som helst. Tror vi vann åtta-nio matcher i rad i november.

LÄS ÄVEN: Kaxiga målsättningen efter premiären.

Säsongen började inte speciellt bra borta mot Fagersta AIK - trots ledning 1-0 efter den första perioden.

I andra drog Hallstaforwarden Niklas Blom på sig ett matchstraff (5+20) för en brutal knätackling - och då gick Fagersta ifrån till en 3-1-ledning med två PP-mål.

- Det händer i många hockeymatcher. Ibland blir det konstiga situationer och då kommer såna där grejer. Det är ingen som vill göra en bentackling med flit. Det var inte mycket att säga om den femman, säger Pettersson.

Hallstakaptenen var inte nöjd med vare sig själv eller sitt lags prestation - och menade att man kunde ha presterat bättre.

- Det här är en match som vi ska kunna ta poäng i. Vi kom inte alls upp i vår rätta nivå. Samtidigt är Fagersta bättre den här säsongen och har mer fart.

- De växte in och tog över matchen när vi fick så mycket utvisningar i andra perioden. Sedan tycker jag ändå att vi kom tillbaka i tredje men kom inte in tillräckligt mycket på deras mål. Vi fick liksom inga lätta lägen.

Det var lite väl grinigt ett tag där ute?

- Det är som vanligt när man spelar i Fagersta. Det är mycket hugg och slag. Det måste vara något i vattnet här, haha. Skämt och sido. De gjorde det bra, helt klart.

Peter Pettersson är utan tvekan landets äldste hockeyspelare på den här nivån - och han berättar att hockey fortfarande är lika roligt. Han säger också att han inte ser något slut på karriären - ännu.

- Jag känner mig inte något sämre i kroppen nu än för några år sedan. Jag är bra tränad. Och vi har haft en väldigt lång försäsong. Vet inte varför vår serie började så sent. Jämför med Stockholmstvåan som redan hållit på en månad. Vi har haft försäsong i nio veckor och det är väldigt långt som hockeyspelare. Man vill ju helt klart komma igång tidigare.

Antar att du tar en säsong i taget?

- Jaja, det måste jag göra haha. Bestämmer i vår om det blir någon fortsättning.