Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchhjältens kaxiga målsättning - efter sköna premiären: "Vi går för att vinna serien"

Annons

Fagersta AIK fick en drömstart på division 2-säsongen efter 4-2-segern mot Hallstahammars HK. Då avslöjade matchhjälten Stefan Norberg lagets tuffa målsättning:

- Vi tror på oss själva och går för att vinna serien, säger 21-åringen.

Division 2-premiären mellan Fagersta och Hallstahammar motsvarade förväntningarna. Chanstätt, halvgrinigt och tufft spel.

Ett tag haglade utvisningarna tätt - framför allt i den andra perioden när Hallstaforwarden Niklas Blom drog på sig ett matchstraff efter en knätackling.

Då gjorde Fagersta både 2-1 och 3-1 i powerplay och där avgjordes matchen. 3-1-målet stänkte backen Stefan Norberg in efter ett fint kombinationsspel.

- Alltid skönt att få en härlig start. Vi har bra go i laget och kommer att ånga på. Vi har tränat på bra under försäsongen och känns starka i skridskoåkningen, säger Norberg.

FAIK-backen visade i slutet en isande kyla när han slog in 4-2-målet i tom kasse - från egen zon.

Hur gick tankarna där, du riskerade ändå en icing?

- Jag tänkte väl inte så mycket för jag var så trött. Jag gjorde allt för att täcka skottet och sedan få ut pucken. Den vobblade in i mål till slut. Riktigt skönt.

Efter drömstarten i premiären trissar Norberg upp förväntningarna - rejält.

- Vi tror på oss själva och går för att vinna serien.

Så pass?

- Vi ska i alla fall absolut vara på den övre halvan. Vi har tränat hårdare inför den här säsongen än tidigare år. Det märks att vi är starkare.

Norberg berättar att segern över Hallstahammar betyder lite extra.

- Det blir alltid derbykänslor när vi möter Hallsta. Man smäller på i varje duell. Båda lagen spelar väl lite brukshockey. Det blir lite grinigt, precis som det ska vara. Men man skadar aldrig någon medvetet. Det gäller att sätta sig i respekt på rätt sätt.

Hallstakaptenen Peter "Biffen" Pettersson analyserar premiärförlusten - och var klart missnöjd.

- Det här är en match som vi ska kunna ta poäng i. Vi kom inte alls upp i vår rätta nivå. Samtidigt är Fagersta bättre den här säsongen och har mer fart.

- De växte in och tog över matchen när vi fick så mycket utvisningar i andra perioden. Sedan tycker jag ändå att vi kom tillbaka i tredje men kom inte in tillräckligt mycket på deras mål. Vi fick liksom inga lätta lägen.