Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränaren kritisk efter sen FAIK-förlust: "De två första perioderna var katastrofalt dåligt"

Det blev FAIK-förlust med 2-3 borta mot Hedemora efter ett sent avgörande mål.
Då var lagets tränare Uffe Hedberg kritisk till lagets insats, framför allt i de två första perioderna.
– De två första var katastrofalt dåligt, de sämsta i år faktiskt, säger FAIK-tränaren.

Annons

Ulf Hedberg

Med två minuter kvar att spela av matchen mot Hedemora var det glada miner i Fagersta AIK:s bås. Då hade FAIK precis kvitterat fram till 2-2, och matchen såg ut att vara på väg mot förlängning.

Men ända dit hann aldrig matchen. För med mindre än en minut kvar på klockan skickade Hedemoras Malte Dahlstedt in 3-2-pucken, som blev matchavgörande.

– Vi går fram för hårt och går helt enkelt bort oss, och de blir fri med vår målvakt. Jag vet inte hur det kan gå till, att vi kan missa så fruktansvärt i markeringen, säger en besviken Uffe Hedberg, tränare i FAIK.

Är det för mycket energi och framåtanda efter kvitteringen som gör att ni går bort er?

– Jag tycker att så professionella måste vi vara att vi kan spela på ett resultat, och inte släppa in något på slutet när det är så tajt i matchen.

Det var också Hedemora som hade ett spelmässigt övertag under stora delar av matchen, och Uffe Hedberg var besviken över mer än resultatet efteråt.

– Vi spelade en period, och det var sista när vi gick ner på folk. De två första var katastrofalt dåligt, de sämsta i år faktiskt. Det är jag inte alls nöjd med. Det år inte att spela så heller om vi ska vinna matcherna, vi måste vara vakna från första nedsläpp.

Vad är det som inte funkar i spelet?

– Allting. Vi hade inte ett rätt de två första perioderna. Vi åker varken skridskor, och vi kan varken slå eller ta emot passningar. Vi hade ingenting. Det var under all kritik.

Vad är ditt budskap i omklädningsrummet efter en sån match?

– Nej, det är ingen idé att säga något nu. Jag tror att alla vet vad det är som gått fel. Vi måste höja lägstanivån kan man säga, om vi ska vara med i toppen på slutet. Det är det jag har pratat om hela tiden. Jag ser ju match för mach och byte för byte, men det är i slutändan vi ska vara med och då måste vi hålla en jämnare nivå.

Annons