Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK-profilen gör oväntad comeback – i division 2: "Han är en arbetshäst"

Han har gjort över 700 matcher för VIK. Nu gör Marcus Söderkvist comeback på isen – med division 2-laget Hallstahammars HK.
– Det återstår att se vad jag kan bidra med, säger 34-åringen till klubbens hemsida.

Annons

LÄS ÄVEN: Mr VIK:s känslosamma avsked.

Marcus Söderkvist.

LÄS ÄVEN: VIK-ikonen talar ut om chockbeskedet.

Marcus Söderkvist är VIK:s meste spelare genom tiderna och tackade för sig i klubben våren 2015. Sedan dess har han hållit sig borta från hockeyrinkarna, frånsett en match för sin moderklubb Nittorps IK i division 3.

Men nu är VIK-profilen tillbaka i den västmanländska hockeyn – och har signat ett korttidskontrakt med Hallstahammars HK.

– Han kommer till att börja med att spela fem matcher och därefter utvärderar vi läget, säger sportchefen Mathias Karlsson till Hallstas hemsida.

– Det är väldigt kul att han vill komma och spela för Hallstahammar. Han är en spelare jag respekterar oerhört mycket efter sin tid i VIK. Han är en arbetshäst som kan spela på alla positioner. Dessutom kommer Söderkvist ge oss rutin och energi till de resterande matcherna i grundserien.

LÄS ÄVEN: Söderkvist: "Lite som ett hån"

Söderkvist om varför han väljer att göra comeback:

– Jag hade inte tänkt spela mer. Men Mathias hörde av sig och frågade om jag kunde hjälpa till här i slutet av säsongen och på den vägen är det. Det återstår att se vad jag kan bidra med.

Annons