Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Tränaren blir kvar i Fagersta Södra: "Intressant att hänga med upp och se hur vi hävdar oss"

Succé i år med uppflyttning till division 3. Nu blir det ytterligare en säsong i Fagersta Södra för tränaren Nicklas Blomqvist, som har förlängt sitt kontrakt med klubben.
– Jag har väl varit inne på det hela tiden, att jag vill förlänga, säger han.

Annons

Nicklas Blomqvist, här med tränarkollegan Magnus Olsson, har gjort klart för ytterligare en säsong i Fagersta Södra.

Tränaren Nicklas Blomqvist var en av nycklarna i Fagersta Södras succésäsong, som slutade med uppflyttning till division 3 för klubben. Nu står det klart att Blomqvist blir kvar i klubben även den kommande säsongen.

– Det känns bra, tycker jag. Det ska bli en väldigt intressant säsong vi går in i här, naturligtvis. Det är ett bra och intressant gäng, och det var intressant att hänga med upp och se hur vi kan hävda oss i trean, säger han själv till Sporten.

Sportchefen Peter Trsavec var redan tidigt inne på att klubben ville förlänga kontraktet med sin tränare. Ändå tog det mer än en månad innan saker och ting var klara, men enligt Blomqvist var det inga särskilda problem som låg bakom.

– Nej, det var det egentligen inte. Jag har väl varit inne på det hela tiden, att jag vill förlänga. Sen vill man ju se lite hur det blir med spelartruppen och såhär, men i dagsläget är det bara en från förra årets trupp som fortfarande är tveksam.

En av de stora faktorerna framgångarna den gångna säsongen var, enligt många inom laget, hur bra tränade man var. Ännu är det inte klart när försäsongsträningen börjar, men förhoppningen är att nå samma fysiska status.

– Det beror lite grann på när serien startar, för jag tycker inte det finns någon anledning att hålla på och träna alldeles för tidigt. Vi låg på en bra träningsmängd förra året, vi var väldigt bra tränade, och den fysiska status vi hade förra året tror jag kommer att räcka ganska långt i trean. Sen beror det ju på vad man gör, det är bättre att träna med kvalitet än kvantitet. Men vi avvaktar lite grann när serierna sätts och ser när seriestarten blir, men jag skulle tro att vi kommer igång i början på januari.

Vad har ni identifierat att ni behöver bli bättre på för att klara er i trean?

– Att gå från en division till en annan, oavsett division, så måste man upp ett snäpp i det mesta skulle jag säga. Vi kommer att möta mer taktiskt drillade lag så det är kanske den biten vi måste titta mest på tror jag, att kunna ställa om till matcherna lite. Vi har bara kört på och haft ett spel som vi vet funkat i fyran. Nu kanske vi måste ha en plan B, så man klarar att spela olika typer av matcher. Vi kanske inte kan gå ut och tro hela tiden att vi ska vara bollförande och vara det laget som tar initiativet i matcherna.

Annons