Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppduon jagar 200 poäng och tampas om poängkungstiteln: "Vi skämtar om det ibland"

Sala Silverstadens herrlag gör den här säsongen comeback i seriespel. Laget spelar i division 3 och anfallsduon Joakim Wallén och Marcus Collén leder seriens poängliga. Hittills har de tillsammans skrapat ihop 118 poäng på nio matcher.

Annons

Det är nio omgångar spelade i Västmanlands division 3, innebandy. Av nio matcher har Silverstaden vunnit 8 och spelat en oavgjord. Lagets målskillnad är 140-44.

–Vissa lag är dåliga om man jämför med oss, säger nummer två på poänglistan, Marcus Collén.

Han fortsätter:

–Men vi ska vara bättre än dem med tanke på att vi har spelat i högre divisioner och har mer kapacitet än dem.

Leder poänglistan gör Joakim Wallén, med 60 poäng på 9 matcher. Collén ligger två poäng efter lagkompisen. Tillammans har de plockat 118 poäng.

Är det rivalitet mellan er?

–Ja, lite grann. VI brukar skämta om det ibland, lite på småskoj. Men det är ingen jätteravilitet. Vi spelar ju tillsammans i samma femma så vi vill ju plocka poäng tillsammans också, säger Marcus Collén.

Marcus Collén, från Sala Silverstaden, är tvåa i poängligan med 58 poäng på 9 matcher

Trea i poängligan är Alexander Jaska, som spelar i Köping IS, med 57 poäng. Det är även Köping IS som jagar Silverstaden i tabellen och det enda lag som Sala har spelat oavgjort mot.

–Det är Köping som vi slåss mot. De har också några spelare som har spelat division 1, lika oss. Vi ska inte ha några andra plumpar.

Sala har vunnit stort i vissa matcher under höstsäsongen, det har blivit resultat såsom 26-5 och 15-4. Men trots vinsterna blir det inte riktigt lika kul att spela matcher när lagen är så ojämna, menar Collén.

–Nej, det är kul första perioden, sedan tröttnar man. Men vi har som mål att klättra i seriesystemet. Vi ska upp, så enkelt är det.

Har du någonsin vart med om att plocka så många poäng?

–Nej, jag har nog aldrig varot i närheten. Jag och Wallén har haft bra säsonger tillsammans. Men då har vi plockat kanske runt 60 poäng under en serie. Nu är ju målet att ta mer än 100 poäng enskild och över 200 tillsammans. Och det tror jag att vi kommer att klara.

Nästa match spelar Silverstaden på fredagskvällen mot Skogsymnastikens IBS på bortaplan.

Annons