Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Division 1-back förstärker FAIK

Han har redan tränat med Fagersta AIK i några veckor. Och under tisdagen blev Markus Dahlström klar för laget.
– Det här är en bra lösning, säger han.

FAIK:s truppförstärkning inför säsongen fortsätter. Markus Dahlström kommer senast från division 1-klubben Bodens HF där backen gjorde 9 poäng på 31 matcher.

Men nu är han alltså klar för FAIK.

– Ambitionen har varit att spela högre upp eller utomlands, men det här är en bra lösning, säger Dahlström.

Bodens HF ville ha kvar Dahlström i laget, och det fanns intresse från både klubbar i Frankrike och Tyskland. Men 23-åringen, som just nu bor i Hedemora och jobbar i Avesta, valde till slut FAIK framför alla andra klubbar.

Hur kommer det sig att det inte blev spel utomlands?– Dels var det för dåligt betalt, men sedan drog det också ut för mycket på tiden.

Dahlström har en gedigen meritlista och har spelat division 1-hockey sedan säsongen 2009/10. Karriären gick via Hedemora SK till Kalix UHC och Surahammars IF innan han den gångna säsongen representerade Bodens HF.

Från tiden i Surahammar känner han också FAIK:s tränare Mattias Karlsson, som just då tränade Sura.

– Jag har bara goda intryck från honom sedan tidigare och även nu. Han är väldigt ambitiös och målmedveten i sin tränarstil.

Vad kan du bidra med i FAIK i höst?– Förhoppningsvis lite erfarenhet. Spelmässigt är det min skridskoåkning. Jag ska vara en ledande back.