Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Division 1-hotet ökar för VIK – förlorade mot Visby/Roma

Risken att VIK spelar i division 1 nästa säsong har blivit ännu större.
Gulsvart fick ingen omedelbar effekt av tränarbytet – utan förlorade hemma mot Visby/Roma med 1–3.

[+] Eftersnack: Sporten sänder live efter matchen – följ sändningen här

Mardrömmen i kvalserien fortsätter för VIK Hockey. Tränarrockaden i Gulsvart gav ingen omedelbar effekt när Visby vann i ABB Arena med 1–3.

Första perioden såg återigen nervös ut från VIK:s sida. Det började ändå hyggligt med ett ribbskott från Linus Svedlund - men närmare än så kom inte VIK under den första perioden. Som slutade 0–0 inför 2 869 åskådare.

I den andra blev det värre. Backen Hampus Larsson spelade rakt i gapet på Visbyspelaren och förre VIK-junioren Emil Wahlberg som sköt 0–1 mellan benen på Henrik Lundberg efter 1.40.

Sedan slog nästa gamla VIK-junior till. Mikael Adamsson hittade en lucka bakom Lundberg och nätade för 0–2 10.14 in i andra.

I tredje perioden fick VIK ett av många powerplay i matchen efter att Lukas Zetterberg crosscheckats i ansiktet. Thomas Paananen begärde timeout – och till sist fick Gulsvart utdelning. Frycklund sköt och Eddie Davidsson tryckte in returen i snudd på öppen kasse.

Reduceringen prickades in efter 9.59 och gav VIK nytt hopp i den tredje perioden.

12.06 fick VIK ytterligare ett PP efter att Zetterberg hakats. Men den gången resulterade det inte. I stället åkte Fredrik Johansson ut två minuter för hakning.

VIK försökte kvittera genom att ta ut målvakten Henrik Lundberg. Men det slutade med att Simon Karlsson snubblade och tappade puck på offensiv blå, och Visby kunde kontra in 1–3.

Nye huvudtränaren Thomas Paananen försökte rucka om VIK genom att ändra om i kedjorna före nedsläpp. Bland annat spelade han Alexander Nilsson Lindelöf, som varit petad i de tre första matcherna, från start i andra backparet och andra powerplay-uppställningen.

Men det hjälpte inte Gulsvart.

Som nu har tappat sju poäng under de första fyra matcherna i kvalserien och i princip måste vinna de sex matcherna som återstår.

Matchfakta.

VIK–Visby/Roma 1–3

Första perioden: -

Andra perioden: 0–1 (1.40) Emil Wahlberg utan assist, 0–2 (10.14) Mikael Adamsson (Emrik Larsson)

Tredje perioden: 1-2 (9.56) Eddie Davidsson (Mikael Frycklund, Christopher Fish), 1-3 (19.45) Einar Engström.

Skott: 28-22 (6–10, 8-7, 14-5)