Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dokument avslöjar: Flera allsvenska matcher kan vara fixade – flera spelare pekas ut

DN har tagit del av Polisens hemliga underrättelsematerial, som avslöjar att matchfixingskandalen kan vara större än bara matchen mellan Göteborg och AIK.
Enligt dokumenten pekas minst sex spelare ut.

Annons

SvFF, de inblandade klubbarna och Polisen höll presskonferens efter den misstänkt riggade matchen mellan Göteborg och AIK.

Svenska Fotbollförbundet tog det hårda beslutet att skjuta upp Göteborg–AIK på torsdagen. Orsaken var att det fanns misstankar om att någon försökt rigga matchen. Enligt uppgifter till Sportbladet rör det sig om en tidigare AIK-spelare som försökt betala någon eller några AIK-spelare för att underprestera.

Nu kommer nya uppgifter, från DN, som tagit del av hemligt underrättelsematerial från Polisen. Och de dokumenten avslöjar att fler matcher kan dras in i härvan.

Minst sex allsvenska spelare ska höra till de drabbade och matchfixningsligorna ska ha kopplingar till kriminella nätverk. Två spelare ska höra till samma klubb, det ska också röra sig om minst två i en annan klubb och i en tredje misstänker man att en spelare tjänat stora pengar på uppgjorda matcher.

Men i de här fallen har misstankarna inte kunnat styrkas tillräckligt av bevisen och förundersökning har inte inletts, skriver DN i artikeln.

Problemet med matchfixning har ofta uppdagats i lägre divisioner, med ett 40-tal polisanmälda matcher. Kriminella ligor misstänks tvätta pengar från annan kriminell verksamhet, genom att spela på idrottsmatcher.

MER OM MATCHFIXNINGEN:

Före detta allsvenska spelaren jobbar mot matchfixing: "Jag är inte förvånad"

Efter matchfixningsskandalen – Svenska Fotbollförbundet: "Kommer jaga er"

Allsvenska sportchefen om skandalen kring inställda stormatchen: "Det är tragiskt"

Stormatchen inställd efter försök till matchfixning: "Allvarlig attack mot svensk fotboll"

Förre elitdomaren Per Brogevik: "Väldigt lätt för spelare att påverka"

ÖSK-stjärnan talar ut efter matchfixningsskandalen: "Jag har också blivit erbjuden pengar"

Dolda fusket på Cypern – där ÖSK-stjärnan spelade: "Sagt att det är mycket matchfixning"

Annons