Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domen efter FAIK-kuggens operation

Operationen blev lyckad och ett nytt kontrakt är skrivet med FAIK. Nu ska Marcus Räikkönen jobba hårt för att kunna ställa sig på isen i september.

I början av december förra året vred Marcus Räikkönen till knät i bortamatchen mot Köping HC, vilket spolierade säsongen för honom. I februari träffade han en läkare som sa att en operation skulle genomföras så snabbt som möjligt – men först i onsdags blev den av.

– Läkaren sa att han var nöjd, så det var ett bra besked, säger Räikkönen.

Hur mår du nu?– Just nu har jag jävligt ont. Jag tar morfin och ska inte röra mig så mycket. Så ska det vara första veckan, sa läkaren.

Det var bara för en vecka sedan som Räikkönen fick besked om att han skulle opereras. Och nu är det tänkt att hans knä ska bli starkare än på länge.

– Det läkaren har gjort är att man har tagit en sena från benet och fäst den i lårbenet och i knäskålen.

För Räikkönens del väntar nu rehabilitering i tre månader. Först trodde man att han skulle vara borta till oktober eller november. Men när beskedet kom att det skulle gå snabbare valde FAIK:s ledning att skriva ett nytt kontrakt med honom. Något som glädjer sportchefen Stefan Persson.

– Det känns skitbra. Tillsammans med Forss (Martin) är han en viktig kugge. Jag har bara positiva saker att säga om honom, säger Persson.

Räikkönen själv räknar med att vara fullt återställd redan före september, då FAIK går på is.