Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatisk start på kvalet

Bollen räddades på mållinjen.

Annons
Daniel Snickars tar bollen från en motståndare.

Per-Ols herrar inledde förkvalet till division 1 med en hemmaseger mot Västerås IBS U. Hemmalaget såg ut att gå emot tre säkra pinnar, när man hade 4–0 efter två perioder. I tredje tappade man dock och VIB var nära att kvittera till 4–4 i slutet.

Per-Ols fick en smakstart på matchen, 1–0 redan i det första anfallet. Jonas Sandberg elegant framspelad av Simon Granquist. VIB tog sig in i matchen, men efter att Per-Ols klarat ett boxplay galant handlade det mest om hemmagrabbarna sista halvan av perioden.

I andra fortsatte man trycka på och fick då också utdelning. Jani Muntila ökade på i spel sex mot fem. Oscar Abrahamsson avslutade ett drömanfall till 3–0 och Simon Granquist blev framspelad av Muntila till 4–0.

Per-Ols hade även ett femte mål inne, men det blev bortdömt av domarduon. I tredje började VIB bra, men sakta tog Per-Ols över igen. När VIB drog på sig en tvåa slarvade dock Per-Ols ordentligt. Man åkte på en kontring och en avvaktande utvisning, då petade VIB in sitt första mål.

När VIB blev fulltaligt kontrade man igen, och Per-Ols drog på sig en tvåa. I det efterföljande numerära överläget hängde gästerna 4–2. Åtta minuter före slutet var det virrigt i hemmaförsvaret och VIB skickade in en tredje reducering i nättaket.

Slutet var sedan grymt spännande där VIB hade någon boll på mållinjen och hemmakeepern Mats Karlsson tvingades till flera svettiga parader. Per-Ols lyckades reda ut stormen, men raset i tredje höll på att kosta viktiga poäng.

Annons