Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömspel av Bergström  – FAIK tog poäng av giganten

Tobias Bergström radade upp den ena snygga räddningen efter den andra. FAIK var på väg mot en jätteskräll mot Grums. Men en retsam styrning satte stopp för festen.

Annons

Återigen fick Tobias Bergström förtroendet i Fagersta AIK:s kasse. Nu mot seriegiganten Grums, som bara har förlorat en match den här säsongen. Och det var sånär att Bergström skickade hem Grums med säsongens andra förlust. FAIK:s tränare Mikael Adamsson var lyrisk efter matchen:

– ”Tobbe” gjorde några riktiga idioträddningar. Han var otroligt bra. Det var han som räddade oss flera gånger, säger han.

Och så rätt Adamsson har. Grums sköt och sköt, men varje gång stod Bergström i vägen på ett eller annat sätt. Han gled ner mot stolproten, han räddade frilägen och flippade iväg pucken med klubban. Inte undra på att han själv var nöjd med sin insats.

Är det din bästa match den här säsongen?– Ja, det är det helt klart. De (Grums) är skickliga, men vi gjorde det bra i egen zon. Jag hade fri sikt på varenda puck. Alla jobbade i 60 minuter, då är det lätt att vara målvakt, säger Bergström.

FAIK var på väg mot en jätteskräll på Fagerliden. Jesper Persson kvitterade Grums ledning med ett fenomenalt solomål där han till slut satte pucken i krysset, och i den andra perioden gjorde Erik Fredriksson 2–1. En ledning laget höll fram till att det återstod exakt sex minuter av ordinarie speltid. Då kom ett skott utifrån som studsade via bröstet på en Grumsspelare in i mål. I den efterföljande förlängningen satte tabellettan 3–2 efter bara drygt en minut.

– Vi jobbade riktigt bra. Framför allt visade vi för oss själva att vi faktiskt är så här bra. Vi kan vara jäkligt bra, men även brutalt dåliga vissa matcher. Nu var det bra fart på alla, säger kaptenen Tobias Eriksson som också hyllar sin målvakt:

– Han spikade igen och räddade oss flera gånger. Vilken match han gjorde!

Känns det som att ni har fått en nytändning efter juluppehållet?– Ja, det gör det på ett sätt. Vi har fått ett annat driv i spelet och alla kan offra en tand för varandra.

Läs mer: FP analyserar matchens behållningar i måndagens tidning.