Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubai allt hetare resmål

Allt fler svenskar väntas hitta till Dubai. Emirates nya
direktflyg till Dubai från Stockholm har precis invigts. Och flera
av charterarrangörerna satsar på Förenade Arabemiraten.

Dubai är ett resmål som snabbt växt i popularitet. Nu väntas dessutom fler svenskar hitta till emiratet, i samband med att flygbolaget Emirates startar en direktlinje mellan Stockholm och Dubai.

- Jag är väldigt glad att få välkomna ett framstående flygbolag som Emirates till Stockholm Arlanda Airport. Resor mellan Stockholm och Dubai har ökat med omkring 600 procent de senaste tio åren och vi ser stora möjligheter för både affärs- och turistresor, säger Torborg Chetkovich, Swedavias vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

Även handelsminister Ewa Björling kommenterade invigningen av flyget.

- Den här flyglinjen kommer att få en stor betydelse för vår bilaterala handel och

vårt kulturella utbyte.

Snabbare till fler destinationer

Direktflyget kommer göra att fler svenskar upptäcker Förenade Arabemiratens kombination av sol, bad, shopping och storslagna sevärdheter. Men det innebär också att svenskar lättare kan resa till ett flertal destinationer i Asien, Indien och Afrika med bara ett stopp. Sammanlagt ska den nya linjen klara cirka 5 000 resenärer i veckan, året om. Den dagliga avgången startar från Arlanda 13.55 och ankommer till Dubai 22.55.

Chartern Dubaisatsar

Även flera av de ledande charterbolagen satsar på olika former av resor till Dubai bland sina vinternyheter. Apollo börjar flyga med Emirates till Dubai och erbjuder i samband med det weekendresor, från onsdag till söndag. Även Fritidsresor storsatsar med direktcharter till Dubai, och möjlighet att kombinera resan med besök i de fyra andra emiraten: Abu Dhabi, Fujairah, Ras Al Khaimah och Sharjah. En ny och något annorlunda kombinationsresa är annars Dubai med Kerala i Indien. Ving utökar sitt utbud av paketresor med flygbolaget Emirates till Ras al Khaimah och Fujairah. Solresor erbjuder också Dubai ihop med olika afrikanska destinationer.