Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubai får Koranpark

Nu har ännu ett superprojekt lanserats av emiratet Dubai. Men
den här gången är det varken världens högsta torn eller konstgjorda
öar som planeras.

Världen börjar bli van vid superprojekt från emiratet Dubai. Deras senaste planer syftar dock inte till att locka fler lyxsugna turister. I stället ska man bygga en enorm temapark, utifrån Koranen. Där kommer bland annat finnas en trädgård med växter som nämns i muslimernas heliga skrift, "för att människor ska stimuleras till att tänka på varför dessa växter nämns i Koranen". Det sade Mohammed Noor Mashroom vid avdelningen för allmänna projekt i Dubai, uppger Emirates News Agency. Där ska också finnas en utomhusteater, fontäner och en tunnel där händelser ur Koranen ska avbildas.

Locka muslimer

Men Dubai fortsätter också med sina lyxbyggen, och emiratet fick nyligen kritik från en kontroversiell saudiarabisk präst som menar att landet blivit för västerländskt och lössläppt, skriver The Guardian. Prästen ville förbjuda saudiarabiska kvinnor att åka till detta syndens näste, men drog tillbaka förslaget efter starka protester. Den nya parken ses som ett försök att göra landet mer attraktivt också för muslimska turister.

-Hittills har kärnan inom turismen varit strandturism, shopping och sightseeing. Men för att komma upp i 20 miljoner turister om året ser vi nu på nya mål där det fortfarande finns luckor, sade Ahmad Belhoul, vid Dubais turistdepartement.

Bland annat ska staden satsa på sport, kulturarv och kulturturism, enligt Belhoul.

Tanken är att man ska spendera cirka 7,4 miljoner dollar på Koranprojektet, som väntas bli klart till september 2014, enligt International Business Times.