Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubai planerar undervattensstad

Dubai vill öppna världens största temapark - i havet. Tanken är att den ska likna en uråldrig, sjunken stad. Till hjälp har man konstruktörer bakom Hollywoodfilmer som "Pirates of the Carribbean". 

Annons
I Dubais turkosa vatten ska en undervattensstad byggas.

Ännu en storslagen turistattraktion kan framöver adderas till sevärdheterna i Dubai. Emiratet har redan världens högsta torn, konstgjorda öar och en inomhusskidbacke. Nu satsar man på turister som gillar att snorkla och dyka, genom att planera för världens största temapark under ytan: "Dubais pärla". Tanken är att den ska se ut som en uråldrig, sjunken stad. Bakom planerna ligger det Los Angeles-baserade företaget Reef Worlds, som bland annat varit inblandade i att skapa scenerier för Hollywood-filmerna "Avatar" och "Pirates of the Carribbean".

Enligt företaget själva har man ett tydligt miljötänk.

-Varumärket Reef Worlds handlar om hållbarhet och om att skapa nya naturliga miljöer, samtidigt som det ger turistinkomster och en känsla av spänning kring resorts vid vattnet, säger Dave Taylor, chef för företaget, till Emirates 24.

Locka dykare

Dykning och snorkling ligger inte på topp tio-listan för det som turister kommer till Dubai för att göra, något som Reef Worlds menar att man kan hjälpa till att ändra på. Företaget planerar också för flera nya resorts vid stränder, bland annat i Filippinerna.

Ännu har man inte gett ett datum för när temaparken ska öppna.

Annons