Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelpunka kostade tid

"Det låg en sten, stor som en hjälm på vägen".

Annons
Stefan Bergman, Fagersta MK.

Stefan Bergman, Fagersta MK, hade chans på en placering bland de tio främsta i klassen trimmat tvåhjulsdrivet vid rally-SM i Askersund. Men en dubbelpunktering på den sista av åtta specialsträckor förstörde chanserna och Bergman slutade elva i klassen.

– Det låg en sten, stor som en hjälm på vägen. Jag hade inte chans att undvika stenen, utan körde på den med både höger fram- och bakhjul, säger Stefan Bergman som precis som vanligt körde en VW Golf.

– Vi nog en fyra placeringar på de sista åtta kilometerna.

Bortsett från det trista slutet, var Bergman nöjd med tävlingen:

– Jag har inget att klaga på. Jag har aldrig åkt så fort tidigare.

Vann klassen gjorde Tobias Söderqvist, Årsunda. Han var 30 sekunder före tvåan Leif Petersson, Göteborg.

Niklas Pettersson, som FP-sporten berättade om i fredags, tvingades bryta på den fjärde specialsträckan på grund av problem med bakbromsarna.

– Bilen började gå väldigt tungt. Jag trodde först att det var motorn, men det var bakbromsarna som låst sig helt, säger Niklas Petterson.

– Bromsarna var så varma att det slog ut lågor från dem när vi kom i mål på sträckan. Men det släckte vi enkelt, så det var absolut ingen fara.

Pettersson låg fyra i klassen otrimmat tvåhjulsdrivet när han fick bryta.

– Jag siktar på att köra nästa SM-deltävling i Linköping i början av september. Men det är inte riktigt klart än, säger Pettersson,

Vid sidan av SM-klasserna avgjordes också en RM-klass, som körde fyra specialsträckor. Där slutade Fagerstaekipaget Johan Petterson och Mattias Holm, i en Saab, på fjärde plats i klass 1, grupp E.

Resultat från Rally Askersund finns här

Annons