Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Duon tog andra SM-guldet

Den gångna helgen vann Fagersta-killarna Gabriel Liljeqvist och William Andersson sitt andra SM-guld för i år. Och sättet de gjorde det på imponerar.

I början av januari tog Västmanlands P15-lag SM-guld. Då spelade duon från Fagersta en stor roll i succén.

Och en lika stor succé – om inte större – kom i helgen då Skälby IBK sprang hem SM-guldet för 15-åringar i Newbody Cup. Gabriel Liljeqvist och William Andersson fick alltså höja sin andra guldbuckla på bara tre månader.

– Det är stort. Vi har jobbat hela säsongen för att satsa mot det här, säger Gabriel Liljeqvist.

Till vardags spelar Skälbys P15-lag i en serie med herrjuniorer, alltså spelare mellan 18 och 20 år. Då tempot där är mycket högre än i P15-serien har laget kunnat utvecklas till den lagmaskin de är i dag.

– När vi möter 97:or (som i SM) går det inte lika snabbt, de är inte lika starka. I seriematcherna mot herrjuniorerna smäller det direkt om man gör ett misstag, säger Gabriel Liljeqvist.

Och det var verkligen tempot och orken som blev avgörande i SM-slutspelet i Falun. 9–2 mot Sirius i kvarten, 6–2 mot Kviding/Åstorp i semin och hela 5–2 mot Umeå City i finalen.

– Vi är bäst, så är det bara. När vi kommer i gång kan inget lag stoppa oss. SM-guldet med klubblaget är större än det med distriktslaget, säger Liljeqvist.