Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyrare boende i svenskfavoriter

Hotellpriserna har gått upp i över hälften av svenskarnas
favoritstäder, det visar ett nytt hotellprisindex. Mest har
hotellpriserna stigit i destinationer västerut.

Hotell i svenskarnas favoritresmål London och New York har inte stigit i pris. Det visar ett nytt hotellprisindex av Hotels.com, som kartlägger vad resenärer faktiskt betalade för sina hotellrum under det första halvåret 2013. Populära Barcelona har till och med blivit fem procent billigare. Men många destinationer som svenskar brukar resa till har i stället stigit i pris. Det märks särskilt på resor västerut, som varit särskilt efterfrågade den senaste tiden. Hotellen i nio av femton amerikanska städer kostar nu mer. I San Francisco har priserna gått upp med 10 procent och en hotellnatt landar i genomsnitt på 1 348 kronor. I Miami ligger priserna 11 procent högre än förut, på 1 376 kronor per natt.

Öst dyrareÖsteuropas hotell har länge varit ett prisvärt alternativ för dem som inte vill spendera så mycket. Men nu stiger priserna även där, hotell i Prag och Budapest har blivit 10 respektive 4 procent dyrare, och en natts boende kostar nu 812 respektive 692 kronor. Det är alltså fortfarande ett av de bättre alternativen. En annan prisvärd storstad är Berlin, där ett rum kostar i genomsnitt 794 kronor.

Nyligen visade också affärsresebyrån HRG:S hotellundersökning att New York är världens dyraste hotellstad för svenskarna. Staden har ett snittpris på 2 146 kronor per natt.