Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Effektivt Södra tog sköna poäng

Att vara effektiv är ett måste för att vinna matcher. Och effektivt var verkligen Fagersta Södra under första halvleken när laget besegrade Bosnisk SK på hemma-plan med 4–1 (2–0) trots stort bollinnehav för gästerna.

Fagersta Södra blev rejält tillbakapressat under inledningen av matchen mot Bosniska SK. Det var gästerna som hade stort bollinnehav dock utan att skapa speciellt mycket vassa chanser. För att man skall vinna matcher så gäller det att ta vara med på chanserna när de dyker upp.

Detta var något som hemmagrabbarna verkligen gjorde. 1–0 efter en rörig situation framför gästernas mål. Vem finns då på rätt plats? Jo, Johan Adamsson och det var hemmaledning. När Södra sedan fick ett nytt läge, ja då kom tvåan.

Att gästerna inte skapade mycket till vassa lägen berodde på ett stabilt spelande hemmaförsvar.

Bosniska fick en straff efter knappa halvtimman som man dock missade. Allt efter att tiden gick blev frustrationen allt större hos gästerna som gnällde på allt och alla.

När Södra i början på andra halvleken gjorde 3–0 så tappade Bosniska allt. Varningarna kom allt tätare vilket också renderade Bosniska en utvisning med halvtimman kvar. Hemmalaget skapade en rad lägen till ytterligare mål.

Det kom också ett fjärde mål för Södra som vann matchen med klara 4–1 efter att gästerna fått ett tröstmål med nio minuter kvar.

Hemmamålen fördelades på Emil Zoltek och Johan Adamsson. Den sistnämnde var hela tiden ett stort orosmoment för motståndarna. Johan var efter matchen mycket nöjd:

– Skönt att vi tar en trepoängare. Men jag borde nog gjort något mer mål på de chanser jag hade.

Kjell Rosendahl