Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter förstärkningen: Sundin nöjd med stjärnvärvningarna

Det trillar in storstjärnor till Avestalaget i elitserien. Förra säsongen var det tufft att värva men nu verkar förarna flockas kring laget.

Annons
Przemyslaw Pawlicki tillsammans med lageldaren Andreas Sundin.

Storstjärna efter storstjärna skriver på för Masarna inför 2017. Senast i dag meddelades att Prezmyzlaw Pawlicki är klar för klubben.

– Roger (Uppgård) gör ett kanonjobb med värvningar och förlängningar från förra säsongen. Så än så länge känns det riktigt bra får jag lov att säga, meddelar Masarnas lagledare Andreas Sundin när sporten når honom.

Läs mer: Ännu en storstjärna skriver på för Masarna

Men hur är det med lagdynamiken, kommer det inte att vara svårare med många stjärnor i laget?

– Ne, j jag tror inte det kommer bli svårt, för alla vet vad som krävs för att man ska lyckas och man kan dela med sig ännu mera av erfarenheter. Så jag ser det bara som positivt och tror inte det kommer blir svårare att få ihop laget 2017.

Förra året var det tuffare med värvningar, känns det spännande inför 2017 med så många stjärnor?

– Klart är det spännande, det är alltid spännande med en ny säsong. Förra säsongen var det lite svårare att värva de stora stjärnorna, men ändå fick vi ihop ett riktigt bra lag, menar Sundin.

Förra säsongen bekräftade lagledarna att värvningen var tuff. Som nykomlingar i högsta serien fick Masarna avvakta tills de stora lagen hade plockat fritt. Men efter den senaste säsongen – då Avestalaget verkligen har visat vad det går för – verkar det vara tvärtom.

När Tai Woffinden skrev kontrakt, var det han själv som kontaktade Masarna, rapporterade Roger Uppgård tidigare i september. Även Andreas Sundin har märkt av att det går smidigare med värvningarna i år.

– Denna säsong har det varit lite enklare att föra samtal med förare för de vet vad Masarna går för. Det känns som att vi kommer kunna vara med och slåss om slutspelet nästa säsong helt klart.

Men det har även varit tråkiga nyheter för Masarna den senaste tiden – i helgen meddelade en av Avestas största speedwayförare att han lägger av med sporten under obestämt tid.

TV: Masförarens tuffa beslut

Ett avbräck helt klart, menar Sundin.

– Jag tycker verkligen det är jättetråkigt att Anton (Rosén) tar en timeout och hoppas verkligen han får suget tillbaka. Han är en otroligt bra speedwayförare och det är något vi inte är bortskämda med att ha. Men jag har full förståelse för hans beslut och respekterar det.

Här är truppen just nu:

1. Tai Woffinden

2. Antonio Lindbäck

3. Przemyzlaw Pawlicki

4. Linus Sundström

Annons