Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter fullträffen i Hallstavik – Berntzon får förnyat förtroende i returen: "Precis det vi hoppades på"

Elit Vetlanda vann den första semifinalen mot Rospiggarna. inför kvällens retur väljer man att låta Oliver Berntzon fortsätta köra, på bekostnad av Filip Hjelmland, som skulle ha kört.
– Precis det här vi hoppades på, säger sportchef Mikael Wirebrand till Vetlanda-Posten.

Annons

Elit Vetlandas sportchef Mikael Wirebrand och lagledare Fredrik Staaf.

Jaroslaw Hampel var en flopp för Elit Vetlanda i tisdagens semifinal. Den vanligtvis skicklige polacken körde bara in ett poäng på hela matchen, men trots det vann hans lag med 46–44, efter stor dramatik in i det sista.

Hampel har några halvdana insatser i ryggen, men trots de svaga prestationerna är Hampels plats i laget säker inför kvällens retur i Vetlanda.

– Vi kommer inte peta Hampel. Vi har inte minsta lilla fundering på det, sa Elit Vetlandas sportchef Mikael Wirebrand till Vetlanda-Posten efter tisdagens match.

LÄS MER: Rospiggarna gör en ändring i laget inför den andra semin: "Jag är extremt förväntansfull"

I laget till den andra semifinalen var utöver Hampel även Szymon Wozniak, Tomas Jonasson, Bartosz Zmarzlik, Jonas Davidsson, Martin Vaculik och Filip Hjelmland med i laguppställningen. Men laget har nu gjort en ändring i den uppställningen. På sina Facebook-sida meddelar klubben att Oliver Berntzon, som körde in 9+1 i den första semifinalen, kör i stället för Hjelmland.

– Det var precis det här vi hoppades på, att förare skulle kliva fram och sätta griller i huvudet på Fredrik (Staaf, lagledare) och mig. Vår magkänsla till den här matchen var rätt och nu gäller det ha samma känsla till nästa match, sa Wirebrand till Vetlanda-Posten.

Annons