Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter överfallet på VIK-kaptenen – nu är Deveaux tillbaka på svensk is: "Hade hellre suttit i fängelse"

Rögles André Deveaux attackerade Västerås Per Helmersson på uppvärmningen, kallades "en skam för sporten" och polisanmäldes.
Nu är han tillbaka på svensk is igen.
– Det som hände berodde på att man satte mig på isen med en hjärnskada, säger han till SVT.

I kväll möter Sparta Prag Frölunda i CHL.

I det tjeckiska laget finns bland andra André Deveaux som ett namn i uppställningen. En spelare som förmodligen för alltid kommer vara förknippad med överfallet på Västerås dåvarande lagkapten Per Helmersson, vårsäsongen 2015.

För det fick han svensk hockeys längsta avstängning någonsin, på 10,5 månader och anhölls, misstänkt för misshandel innan åtalet lades ner.

För SVT berättar han om sina tankar om det som hände och skyller på lagledningen.

– Det som hände Mr Helmersson var ett resultat av att sätta mig på isen med en hjärnskada. Om folk där ute fortfarande vill lägga skulden på mig och tycker att jag är en ond människa så okej, men att skylla händelsen på mig är ett bara en konsekvens av det som hände.

Direkt efter det som hände sa han att han inte var ångerfull. Nu verkar han se det på ett annat sätt.

– Jag svär att jag hellre hade gått igenom det svenska rättssystemet, blivit bortförd i handbojor och suttit flera år i fängelse.