Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter skadehelvetet – nära comeback i Västanfors IF

Västanfors är på väg att få ett nytillskott i truppen – mittfältaren Sarah Nilsson. Skador tvingade henne att lägga av, men nu är hon redo att göra comeback. – Hon ser riktigt vass ut, säger Pelle Olander, tränare i Västanfors.

Mittfältaren Sarah Nilsson är född 1992 och har tidigare spelat i Västanfors.

Tidigt i sin karriär var hon väldigt lovande och var bland annat uttagen till dåvarande F15-landslaget tillsammans med Mikaela Sandström, då i Västanfors men nu i Västerås IK.

– Dessvärre har hon inte spelat på några år på grund av skadeproblem. Hon fick ge upp helt enkelt, men nu är hon tillbaka, säger tränaren Pelle Olander.

Nilsson har tränat med Västanfors i drygt två veckor.

Enligt Olander ser hon skarp ut, trots den långa frånvaron.

– Hon är i gång och vore ett fantastiskt tillskott för oss. Det ser riktigt bra ut och fysiskt sett är hon redo. Det är lite känsla och tajming som saknas.

Västanfors spelade en träningsmatch i helgen mot Ludvika och vann med hela 6–3, efter dubbla hattrickskyttar i Paulina Zachrisson och Lotta Nurmilehto.

Nilsson var dock inte med på grund av en fot som krånglar för tillfället.

– Hon skadade sig lite grann på träningen, men ville spela ändå. Men vi har sagt att vi tar det försiktigt. Hon är otroligt motiverad och håller kroppen bara kommer det bli riktigt bra.

Fjärdeplacerade möter åttan Arboga Södra när sommaruppehållet i division 3 är över. Matchen spelas på Ekbackens konstgräs i Arboga söndag 9 augusti och startar klockan 17.00.