Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter succéåret – Johanna Rytting Kaneryd förlänger med Djurgården: "Väldigt bra miljö"

2016 har varit ett grymt år för Kolsvatjejen Johanna Rytting Kaneryd. Nu står det klart att mittfältstalangen förlänger sitt kontrakt med klubblaget Djurgården.
– Jag kan ta nästa steg i min utveckling, säger 19-åringen till klubbens hemsida.

Annons

Johanna Rytting Kaneryd förlänger sitt kontrakt med Djurgården.

Kolsvatjejen anslöt till Djurgården från Älta inför säsongen 2016. Där blev mittfältaren snabbt en nyckelspelare, gjorde fyra mål på 22 matcher och hjälpte DIF till en stabil sjätteplats i Damallsvenskan.

Utöver det blev Rytting Kaneryd dessutom uttagen i det svenska U20-landslaget som spelade VM i Papua Nya Guinea i november. Där hoppade 19-åringen in i samtliga tre gruppspelsmatcher.

Nu kryddas Kolsvatjejens fina säsong med ett nytt tvåårskontrakt med Djurgården.

– Det känns mycket bra att ha förlängt, Djurgården är en väldigt bra miljö för mig där jag trivs och där jag kan ta nästa steg i min utveckling. Vi har gjort en bra säsong där vi kunde ha kommit ännu lite högre upp i tabellen, det tror jag att vi klarar att göra nästa säsong, säger Johanna till klubbens hemsida.

– Johanna är en mycket lovande spelare som redan har etablerat sig i Damallsvenskan och det ska bli mycket intressant att se hennes utveckling kommande säsong. Med förlängningarna av Gunnarsdottir, Jalkerud och nu Kaneryd visar vi att vi fortsätter att satsa uppåt, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren.

Annons