Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekegren blixtinkallad – spräckte målnollan

I söndags landade Pontus Ekegren i Sverige. I kväll blev han blixtinkallad och stod på isen när Fagersta AIK fick storstryk mot IFK Arboga med hela 9–2.
– Det var tungt. Jag är alldeles för otränad, säger Ekegren.

Annons
Pontus Ekegren var tillbaka på isen när FAIK föll med 9-2 mot Arboga.

Pontus Ekegren har varit bortrest i Asien i en månad. När han lämnade Sverige och FAIK precis efter nyår tackade han för sig den här säsongen.

Men när det blev akut brist på spelare inför kvällens match mot Arboga använde tränarna sin sista livlina.

– De ringde vid lunch i dag. Jag har inte varit på is alls, säger Pontus Ekegren.

Tränaren Mikael Adamsson förklarar beslutet:

– Jesper Persson var ett frågetecken före matchen. Då skulle Stefan Carlberg in på hans plats. Sedan hörde Lövgren av sig och sa att han hade sett fel på schemat på sitt jobb och att han inte kunde komma ifrån. Jag ringde Andreas Andersson tre gånger men han svarade inte. Då sa ”Carla” att vi borde ringa Pontus.

Så där stod Ekegren på isen igen. Rakt in i förstafemman. Och han skrev in sig i protokollet efter bara 14 sekunder. Dock inte som målskytt. I stället tog han en utvisning för tripping.

– Då var jag med i matchen i alla fall, säger han.

Men målskytt skulle han i alla fall bli. FAIK:s första mot Arboga den här säsongen. I den andra perioden fick han en puck från Martin Forss framför mål och sprätte in kvitteringen till 1–1.

– Det är alltid skönt att göra mål så klart.

Dock blev glädjen kortvarig. Arboga satte in en extra växel och målen avlöste varandra omgående. När slutsignalen för den andra perioden ljöd stod det plötsligt 7–1 på resultattavlan.

– Vi blev lite passiva efter vårt mål. Vi fick inte ur pucken ur vår zon och de fick lägen som inte var några lägen från början, säger Mikael Adamsson.

I den tredje perioden blev det ”bara” 2–1 till Arboga och matchen slutade alltså 9–2. Casper Sandström blev FAIK:s andra målskytt.

– Den här serien är mycket bättre än Dalaserien. Där kunde vi göra en dålig match och ändå vinna, suckar Adamsson.

På söndag spelar FAIK säsongens sista match borta mot Åmåls SK.

– Vi vill avsluta snyggt med tre poäng, säger Adamsson.

Annons