Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekegrens utesluter fortsatt spel

Han är Fagersta AIK:s meste assistgörare genom tiderna. Men nu har Pontus Ekegren tröttnat på ishockeyn. Och inte nog med det. Brodern Jonas går i exakt samma tankar.

På 171 matcher med FAIK i division 2 gjorde Pontus Ekegren 240 poäng. 81 mål och 159 assister. Den gångna säsongen kom omgående hans 157:e assist, vilket gjorde honom till klubbens meste poänggörare genom tiderna. Men trots de senaste årens poängskörder väljer nu Ekegren att tacka för sig i FAIK – förmodligen för gott.

– Jag har inte alls varit sugen. Nu har jag andra planer. Jag ska försöka komma ut och resa lite mer, säger han.

Hur länge har du känt så här?– Jag kände det redan inför säsongen egentligen. Och så visste jag att jag skulle iväg efter jul. Jag körde bara på så länge.

Pontus Ekegren åkte som sagt iväg på en längre resa till Asien efter jul, tillsammans med brodern Jonas. När de kom tillbaka gjorde Pontus ytterligare en match med FAIK. Men nu är beslutet att lägga skridskorna på hyllan definitivt.

– Ja, det är det.

Så du räknar inte med en comeback?– Nej, det gör jag inte.

Och inte nog med att den ena tvillingen Ekegren lägger av. Jonas Ekegren, som har gjort 222 poäng på 158 matcher i division 2 med FAIK, går nämligen i exakt samma tankar. Ishockeyn är inte längre prioriterad.

– Jag har tröttnat lite och hittat andra intressen. Som att resa till exempel. Jag känner att jag blir lite låst i ett halvår med hockeyn.

Jonas Ekegren planerar att åka ut och resa igen i vinter. Något sug efter ishockey finns inte. Och kommer heller inte att komma, menar han.

– Nej, inte som jag känner nu i alla fall.

Onekligen tappar FAIK två viktiga spelare som skulle ha tillfört mycket rutin till nästa säsong. Nu får i stället sportchefen Stefan Persson intensifiera jakten på nyförvärv.

– Det är naturligtvis tråkigt att de slutar. Det är två bra hockeyspelare. Man kommer fram till ibland att man vill göra annat i livet. Men de har mer att ge. Det enda jag kan tänka mig att det handlar om är motivationsbrist, säger Persson.