Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så mycket har västmanlänningarna i parkeringsskulder

Att få parkeringsböter är ingen höjdare, men att inte betala direkt kan svida rejält i plånboken.

Annons

Men Västmanlänningenn har blivit bättre på att betala p-boten i tid. Under 2016 minskade västmanlänningarnas parkeringsskulder med 2 procent, till 5,7 miljoner kronor.

771 personer i länet hade en skuld hos Kronofogden till följd av obetalda parkeringsböter, visar statistik som Visma har sammanställt från Kronofogden.

– Det är glädjande att se att parkeringsskulderna minskar. Många har dock inte utrymme för den här typen av oförutsedda utgifter. Vi rekommenderar att alltid försöka ha en buffert för oplanerade utgifter, säger Elinor Sjögren, skuldrådgivare på Visma Collectors.

Svenskarnas parkeringsskulder minskade under 2016, från 634 miljoner till 598 miljoner, det är en minskning med 6 procent .

Antalet personer som hamnade i skuld till följd av parkeringsböter sjönk med 5 procent till 37 187 personer, vilket är den lägsta siffran de senaste fem åren.

Kort om parkeringsböterParkeringsböters formella benämning är felparkeringsavgift och är en direkt följd av att man fått en felparkeringsanmärkning. På kommunens gator sköter Transportstyrelsen administrationen av parkeringsanmärkningarna. Man har åtta dagar på sig att betala en felparkeringsavgift och därefter går en påminnelse ut. Enligt lagen om god inkassosed bör inte fristen vara kortare än fyra veckor mellan påminnelse och inkassokrav.

Läs också: Lista: Så stora skulder har västmanlänningarna

Läs också: Västeråsarna betalar oftare med mobilen

Läs också: ”Vänta med att betala felaktiga p-böter på stora parkeringar”

[+] Så klarar sig bilen bäst genom vintervädret

Prova Plus på vlt.se för endast 1 krona – få tillgång till 20 nyhetssajter

Annons