Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eleverna är Brinellskolans bästa ambassadörer

Annons

Brinellskolan

Tydligen är förbundschefen på NVU inte medveten om vilket sätt som är det bästa att få nya elevgrupper till skolan. Det är naturligtvis de avgångselever som kan sluta skolan med goda ­minnen från sin skoltid och som berättar det för kompisar och blivande gymnasieelever. I sin iver att få NVU på fötter ekonomiskt , vilket också väl var därför en känd pengajägare från Ludvika rekryterades, kan man lätt missa enkla lösningar och snarare se inbromsning som den enda framkomliga vägen.

Under år 1965–68 var jag elev på Brinellskolan. Jag var vice ordförande i elev­rådet. Vi klarade av att ­administrera lärarstrejken bland annat. Det tycks mig att Ekman och Allard lyssnade mer på oss elever då än nu. Kan det vara så att elevinflytandet återgått till att handla om saltkar på borden?

Att ge eleverna ett trevligt avslut på sina år på Brinell måste väl ligga i allas intresse. Att genom att sätta prislapp på vad avslutningen kostar i reda pengar får förbundschefen eleverna att framstå som slösaktiga , tärande och icke ansvarstagande. Om jag förstått det rätt sätter väl också gymnasielärarna eleverna i främsta rummet , som ju merparten av lärare gör och gjort.

Om inte har förbund­chefen och för den skull direktionen större problem att tackla än att finna lösningen hur man kan få fira sin student på en lördag.

Säg som vi i Norberg: Tänk om … Låt dig överraskas!

Putte Dahlström

Artikel: Elever på Brinellskolan protesterar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons