Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elisabeth Unell omvald som ordförande för Moderaterna i Västmanland

Under Moderaternas länsförbundsstämma i Arboga omvaldes Elisabeth Unell som ordförande.

I söndags samlades Moderaterna i Västmanland i Arboga för sin länsförbundsstämma. Under mötet blev Elisabeth Unell omvald som ordförande i Moderaternas länsförbundsstyrelse.

Läs också: Elisabeth Unell lever sin dröm – på landet

Dessutom valdes Anna Hård af Segerstad som förste vice ordförande och Andreas Weiborn som andre vice ordförande. Utöver dessa valdes även Stephanie Bruksgård, Caroline Högström, Jenny Landernäs, Mikael Damsgaard, Mikael Gunnarsson, Jonna Lindman, Isabella PivaHulström, Sverre Royen Linton och Johan Henriksson till förbundsstyrelsen.

Under förbundsstämman beslutades också att Moderaterna i Västmanland ska verka för att det införs ett anmälningssystem för risker i förskolan, kallat Lex Janna – något som vi tidigare har berättat om. Tanken är att Lex Janna ska vara förskolans motsvarighet till vårdens Lex Maria, som handlar om att anställda själva anmäler händelser som kan eller har medfört en allvarlig vårdskada.

Förslaget om Lex Janna-systemet ska skickas vidare till Moderaternas partistämma.

För pluskunder: Hon vill minska risken för olyckor på förskolan – föreslår nya Lex Janna

Debatt: Kritik mot Västerås förskolor måste tas på allvar