Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchen i Elitettan flyttad – för herrlagets kubbturnering: "Skrattretande"

I lördags spelade Holmalund mot Mallbacken.
Men inte på HIF:s hemmaplan Brogårdsvallen, utan på Mjörnvallen.
Anledningen? Herrlagets kubbturnering.
– Det är skrattretande, säger damtränaren Christer Stolt till Sportbladet efter matchen.

Annons

Elitettanmatchen mellan Holmalund och Mallbacken flyttades från Brogårdsvallen till Mjörnvallen eftersom herrlaget, som spelar i division III, hade bokat planen för en turnering – i kubb.

En tillställning som slutligen inte blev av.

– Herrarna hade bokat Brogårdsvallen för en kubbturnering. Men den ställdes in på grund av för får anmälda lag, så nu får dom komma och se oss spela istället tycker jag, sa Holmalunds lagkapten Ronia Gustafsson till Alingsås Tidning inför matchen.

– Det är skrattretande. Anledningen till att vi fick spela på den planen är något som jag läst mig fram till. Då blir man naturligtvis fundersam om hur de resonerar, sa tränaren Christer Stolt till Sportbladet.

För Sportbladet berättar Joakim Larsson, ordförande för damsektionen, att turneringen är ett årligt event med sponsorer som var planerat innan spelschemat för Elitettan var klart.

– Jag kan förstå att folk är upprörda men jag tycker inte att det är något konstigt. Det är en klubb som bara har en arena och blir det kollisioner försöker vi hitta lösningar och vi valde att flytta matchen och göra något positivt av det istället, säger Larsson.

Holmalund vann slutligen med 2-1 inför de 470 personer som tagit sig till Mjörnvallen och efteråt ville spelaren Amalia Arvidsson lägga fokus på det positiva med matchflytten.

– Det är ingenting vi orkar lägga ner energi på utan vi blev bara glada över att få spela på Alingsås finaste gräsmatta istället och att vi gjorde det till en folkfest, säger Arvidsson till SVT Sport.

Efter säsongen kommer damsektionen brytas ut ur föreningen då damlaget inte följer HIF:s stadgar om förbud mot spelarlöner och att 75 procent av lagets spelare ska vara egna produkter.

– Absolut vill man ju bli prioriterad framför en kubbturnering och det är ju därför vi ser fram emot att bli en damförening där damfotbollen prioriteras oavsett vad, säger Arvidsson.

För Plus-kunder:

Sundsvalls DFF nära skräll mot BK30 – tog livsviktig poäng: "Förtjänar att vinna"

Här är straffsituationen som ledde fram till efterlängtad poäng för Sundsvalls DFF

ÖDFF föll med uddamålet – trots en av de bättre prestationerna i år: "Vi måste lära oss att lägga hela pusslet"

Annons